marți, ianuarie 31, 2023

Va fi sau nu vaccinarea anti-Covid obligatorie? Ludovic Orban. „Autorităţile nu pot să…”

Ludovic Orban a declarat, luni, că vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie. De asemenea, premierul a mai spus că strategia de imunizare va fi prezentată în curusul acestei săptămâni.

„Autorităţile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze. Noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării, să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Sigur că vaccinarea este cea mai bună soluţie de a nu contracta această boală. O campanie reuşită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate, într-un orizont de timp rezonabil. Eu zic că suntem aproape. Se vede deja, ştiţi vorba aceea, luminiţa de la capătul tunelului”, a declarat Orban.

Te-ar mai interesa: Pesticidele din laptele matern pot duce la mortali...

Va fi sau nu vaccinarea anti-Covid obligatorie? Campanie privind avantajele vaccinării

Ludovic Orban a anunțat că se pregăteşte şi o campanie privind avantajele vaccinării.

„În strategia de vaccinare, pe primul plan vor fi cei care luptă în prima linie din sistemul de sănătate publică. Ulterior persoanele vulnerabile, în vârstă, care au alte boli, care riscă să dezvolte forme severe, ulterior (…) cei care lucrează în (…) domenii esenţiale, critice – energie, furnizare de servicii de utilitate publică, cei care asigură, de fapt, continuitatea acestor servicii publice extrem de importante”, a explicat premierul, conform Agerpres.

Distribuţia vaccinurilor contractate de Comisia Europeană se face către ţările UE proporţional cu populaţia.

Te-ar mai interesa: Șase semne de alarmă că ai o problemă cu glanda ti...

„În funcţie de cantităţi şi de ritmul în care aceste cantităţi contractate sunt produse şi sunt distribuite în Europa, noi vom avea anumite cantităţi. Și, în funcţie de aceste cantităţi pe care le vom avea, vom asigura, în baza strategiei de vaccinare, vaccinarea persoanelor în baza priorităţilor care sunt stabilite.

Nu pot să vă dau cifre în momentul de faţă. Avem veşti bune. E clar că avem veşti bune. Practic, suntem aproape siguri că există vaccinul, vaccin cu eficienţă mare. Ce este important pentru noi este să ne pregătim să derulăm la nivel naţional campania în cele mai bune condiţii”, a susţinut premierul.

Te-ar mai interesa: Medicamentul pentru hipertensiune arterială care î...

Apel la respectarea măsurilor de protecţie

„Ceea ce facem noi este ca într-un efort constant de la debutul pandemiei de a creşte capacitatea de tratare, de a asigura noi şi noi capacităţi de tratare, de a dota cu tot ceea ce este necesar: paturi de terapie intensivă, ventilatoare, injectomate, toate lucrurile care sunt necesare.

Creşterea capacităţii de furnizare a oxigenului, care a fost o problemă foarte mare. Că în foarte multe spitale a crescut exponenţial consumul de oxigen, asigurarea personalului medical. Ştiţi foarte bine că am apelat la rezidenţi, la studenţi, deja există, în baza informaţiilor pe care le avem la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, 1.400 de studenţi care vor să intre în acest sistem de voluntariat, apelăm la detaşări din secţiile care nu se ocupă cu tratarea pacienţilor cu COVID, fără să afectăm funcţionalitatea secţiilor respective.

Te-ar mai interesa: 6 semne care îți arată că ești în pericol să faci ...

Permanent încercăm soluţii, cea mai bună soluţie este ca oamenii să respecte măsurile de protecţie. Nu mai avem mult, deja este clar că e în fază finală de avizare cel puţin un vaccin, dacă nu şi mai multe vaccinuri”, a mai spus Ludovic Orban.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private