miercuri, iunie 23, 2021

Klaus Iohannis, mesaj către medici: „Știu că ați lucrat până la epuizare și ați salvat foarte multe vieți/ Sunteți eroii noștri”.

Președintele României a ținut să marcheze Ziua Internațională a

Medicinei de Urgență, printr-un mesaj emoționant. În cursul zilei de joi, 27 mai, Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Bagdasar-Arseni” din București, unde s-a construit o nouă unitate UPU.

„Am venit astăzi la o unitate UPU nouă, care se va deschide zilele următoare, apărută dintr-o colaborare foarte bună între Primăria sectorului 4 și Ministerul Sănătății. Dacă lucrează împreună autoritățile locale și cele centrale, pot ieși lucruri foarte bune.

Primăria s-a ocupat de clădire, Ministerul Sănătății de dotare. Vă felicit pe toți cei care ați contribuit la realizarea

acestei unități de primiri urgențe. Îi rog pe ceilalți să urmeze acest exemplu. Este o dotare ultra-modernă. Este un exemplu despre cum ne dorim să arate spitalele din România. Sper că în viitorul să avem nu doar secții, ci și spitale întregi moderne.”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis, mesaj către medici, de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență

Totodată, Klaus Iohannis a lăudat și prestația personalului medical din toată țara şi a adăugat că “a fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgență“.

„Vreau să-i felicit, în primul și primul rând, pe toți cei care

lucrează în medicina de urgență. Doamnelor și domnilor, vă admir pentru dăruirea, abnegația, cu care vă faceți profesia. Salvați vieți în fiecare zi, dați speranță oamenilor bolnavi și pentru asta meritați nu doar felicitări ci și mulțumiri.

(…) A fost un an infernal pentru personalul din UPU, acest an pandemic, unul în care lucrurile s-au complicat peste măsură. Știu că ați lucrat până la epuizare. Ați salvat multe vieți și ați contribuit la buna gestionare a crizei sanitare.

Alături de tot personalul medical ați fost în prima linie. Sunteți eroii noștri. Nu se pot exprima destule

mulțumiri pentru efortul depus”, a mai spus președintele României.

Ultimele stiri

Parteneri