Sari la conținut

Demisii în masă la un mare spital din România. Se tem de malpraxis

Medic
Sursă foto: pixabay
Medicii nu vor mai putea ocupa funcții de conducere

Din cuprinsul articolului

Blocadă la Spitalul Bagdasar Arseni, după ce șapte dintre cei nouă medici de la secția de chirurgie plastică au demisionat. 

Cadrele medicale susțin că au fost ignorate atât de conducerea spitalului, cât și de Ministerul Sănătății, și că nu mai pot presta gărzi în condițiile în care riscul de malpraxis este extrem de ridicat, informează Antena3.

Activitatea din spital va fi puternic afectată, deoarece din cei șapte medici care au renunțat la contractele pentru gărzi, trei dintre aceștia efectuau deja servicii de gardă, lăsând acum un singur medic care nu va putea să acopere întreg programul.

Șapte din nouă medici au demisionat

Cu toate acestea, nu este pentru prima dată când medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni au înaintat numeroase petiții atât conducerii unității medicale, cât și Ministerului Sănătății, însă preocupările lor nu au fost luate în considerare.

În aceste circumstanțe, în dimineața aceasta, șapte din cei nouă medici ai secției de chirurgie plastică și reconstructivă au decis să demisioneze, argumentând că se simt epuizați fizic și psihic și că nu își doresc să ajungă în situația de a comite vreo greșeală medicală din cauza oboselii.

Cu toate acestea, este important de menționat că mai multe unități medicale din întreaga țară se confruntă cu o lipsă acută de personal.

În vara acestui an, au avut loc proteste la mai multe spitale din țară, în care medicii și asistentele care efectuează servicii de gardă au semnalat aceeași problemă, și anume epuizarea lor din cauza deficitului de personal.

Cu toate acestea, medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni au hotărât să înceteze prestatul serviciilor de gardă începând cu luna viitoare, pentru a acorda conducerii spitalului timpul necesar pentru a găsi o soluție și a evita situația în care pacienții în stare gravă ar putea rămâne fără posibilitatea de a fi operați.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: