joi, decembrie 8, 2022

Sfânta Parascheva: În această noapte se deschid cerurile. Ce trebuie să facem, potrivit credințelor populare pentru a ni se îndeplini dorințele:

Sfânta Parascheva sau Sfânta Vineri, așa cum este cunoscută în cultura populară, se sărbătorește în fiecare an pe 14 octombrie.

Personaj simbol al credinței ortodoxe, Sfânta Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea, în satul Epivat din Tracia, în apropiere de Constantinopol (azi Istanbul) și a crescut într-o familie de oameni credincioși.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Sfanta Parascheva a dus o viata curata, impletita prin ru­ga­­ciune si fapte bune și ne aduce din acea prima ju­ma­tate a veacului al XI-lea in care a vietuit pe pa­mant, nadejdea biruintei asu­pra patimilor, dez­bi­na­ri­lor si necazurilor din lume, prin iubirea sme­rita si atotputernica a Domnului Hristos Care iubeste si aduna pe toti oamenii.

Potrivit traditiilor din batrani, in aceasta noapte, Cerurile se deschid, iar rugaciunile spuse din inima sunt ascultate.

Tot din bătrâni se spune ca Sfanta Parascheva sta in genunchi in fata Domnului si cere indurare si indeplinirea “dorintelor bune’ ale celor ce se roaga, noteaza noutati.info.

Te-ar mai interesa: Horoscop SĂNĂTATE. Mihai Voropchievici, avertismen...

Ce trebuie să facem în această noapte

Cand ceasul bate miezul noptii, cu gandul limpede si inima curata, aprinzi candela si trei lumanari luate din biserica si te asezi in genunchi, cu fata la rasarit.

Batranii spun ca e bine sa ai icoana Sfintei sau a Maicii Domnului. Dupa ce te-ai lepadat de toate gandurile negre, te gandesti la dorinta si spui aceasta rugaciune de trei ori.

“Purtatoare de chinuri, Sfanta Parascheva, roaga-te Parintelui Ceresc ca pe mine, cel impovarat cu toate pacatele si neinfranat, sa ma ridice spre cuvantarea maririi Sale si sa ma indrepteze ca intotdeauna sa am sus inima, sa gandesc la cele ceresti, iar nu la cele pamantesti.

Te-ar mai interesa: Cel mai grav sezon al virozelor la COPII în Români...

Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga ta cea cucernica, pentru ca si pe mine lenesul, cel ce ma trandavesc spre rugaciune si spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze si sa-mi dea cuget, ca sa doresc a ma ruga Lui neincetat.

Cheama si pe Duhul Sfant – izvorul Care te-a intarit pe tine, fecioara curata, la lupta cea buna -, ca sa-mi zideasca mie inima curata si duh drept sa innoiasca intru cele dinlauntru ale mele si mai vartos sa ma cheme si sa-mi dea osardie ca sa ma nevoiesc in viata curata si sa ma intareasca in lucrarea faptelor bune.

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o, Sfanta Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi si de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!”

Doamne, ajuta!

Din bătrâni, se spune că această rugăciune este foarte puternică și are darul de a ne îndeplini dorințele pe care ni le punem în timp ce rostim rugăciunea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private