Sari la conținut

Lacrimile, benefice pentru sănătate! 6 probleme medicale pe care plânsul te ajută să le rezolvi

Lacrimile, benefice pentru sănătate! 6 probleme medicale pe care plânsul te ajută să le rezolvi.

Dacă ești o persoană care se emoționează ușor, se supără și plânge ori de câte ori se întâmplă ceva stresant, este posibil să te confrunți cu titluri precum „plângăcioasa”. Dar nu-ți face griji, se dovedește că a fi plângăcios nu este chiar așa de rău până la urmă.

Experții spun că este o funcție umană normală care ajută la reducerea stresului și durerii și chiar exprimă empatie și compasiune față de ceilalți.

Lacrimile sunt eliberate dintr-o glandă din ochi cunoscută sub numele de glandă lacrimală – și, deși este adesea reprimată, beneficiile exprimării emoțiilor cuiva sunt multe.

Lacrimile, benefice pentru sănătate! 6 probleme medicale pe care plânsul te ajută să le rezolvi

Citiți mai departe pentru a ști că lacrimarea ar putea fi benefică pentru dvs.

1. Calmează nervii: Plânsul poate avea un efect liniștitor asupra sistemului nervos. Ajută la relaxarea corpului și a minții.

2. Susține nervii sănătoși: Lacrimile umane au un factor de creștere a nervilor – o proteină care se găsește în glanda lacrimală. Factorul este esențial pentru creșterea și supraviețuirea neuronilor, iar dezvoltarea plasticității neuronale este cunoscută că joacă un rol în îmbunătățirea stării de spirit în timpul plânsului.

3. Îmbunătățește vederea: De fiecare dată când clipești sau când elibereazi lacrimi bazale, acest lucru poate ajuta ochii să scape de praf și particule care pot declanșa iritații și disconfort. Lacrimile ajută la menținerea umezelii ochilor, prevenind astfel sindromul de ochi uscat și vederea încețoșată.

4. Ameliorarea durerii și a stresului: Plânsul și lacrimile emoționale eliberează endorfine și oxitocină în organism, substanțele chimice care se simt bine care reduc durerea emoțională și fizică și promovează bunăstarea. De asemenea, plânsul ajută la ameliorarea stresului.

5. Curăță ochii: Plânsul este o funcție importantă care menține ochii curați și lipsiți de toxine. Eliberează un lichid cunoscut sub numele de lizozim care ucide bacteriile.

6. Lacrimile sunt bogate în electroliți: Nu mulți oameni știu că lacrimile rezultate din plâns au electroliți și proteine care sunt utile organismului nostru. Unii dintre electroliții prezenți în lacrimile umane includ potasiu, sodiu, magneziu, zinc și, calciu. Lacrimile conțin de asemenea proteine utile, cum ar fi Lacritina, Lactoferrina, lizozima și Lipocalina. Știm că lizozima are proprietăți antibacteriene. Așadar, data viitoare când plângeți, încercați să vă sorbiți lacrimile, deoarece electroliții și aminoacizii prezenți în lacrimi sunt bune pentru corpul vostru. Înghițirea lacrimilor este cel mai natural mod de a lua electroliți.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel