joi, decembrie 2, 2021

Ceaiul Matcha! Sucuri, piureuri, budinci, seminţe de Chia, cereale şi lactate… Toate amestecate cu ceaiul Matcha. Considerat astăzi o băutura-minune, bogată în antioxidanţi, aminoacizi, minerale

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

şi vitamine.

Folosit în trecut de către călugării budişti în cadrul ritualului de meditaţie, ceaiul Matcha conţine de şase ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele goji, de şapte ori mai mulţi decât ciocolata neagră şi de 17 de ori mai multi antioxidanţi decât afinele.

Se consumă amestecat cu apă fierbinte. Practic se consumă întreaga frunză de ceai, iar acest lucru vine cu o mulţime de beneficii pentru sănătate (antioxidanţi şi tone de vitamine) şi cu un gust uimitor.
Este aproape fără calorii (3 per gram) şi te face să te simţi minunat, aproape instantaneu. E un energizant perfect, extrem

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

de activ şi eficient, fără efectele negative ale cofeinei. Dă energie treptat, constant şi pe parcursul unei zile intregi.
Are un conţinut de cinci ori mai bogat în L-teanina, un aminoacid rar, comparativ cu alte tipuri de ceai, Matcha oferă o stare de relaxare, stimulând totodată funcţiile creierului. L-teanina ajută memoria, capacitatea de învăţare, anulând totodată şi efectele adverse ale cafeinei, un compus natural al ceaiului verde.

Înr-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition s-a demonstrat că extractul de ceai verde creşte energia, datorită concentraţiei de catechine

Te-ar mai interesa: Alertă! O țară europeană suspendă folosirea acestu...

din ceaiul verde. Acestea intensifică rata de ardere a caloriilor de către organism. Experii consideră că  ceaiul verde ajută la regularizarea glicemiei. În plus, catechinele din ceaiul verde inhibă pătrunderea glucozei în celulele grase. De asemenea, inhibă pofta de mâncare. De aceea, nutritioniştii recomandă cu incredere ca, în dieta celor care şi-au propus să reducă din kilograme, să nu lipsească o ceaşcă de ceai matcha.

Te-ar mai interesa: Cu toții facem această greșeală! Cum se gătește co...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri