Sari la conținut

Această legumă crește calciul în sânge. Mănâncă-o o dată pe săptămână

leguma care creste calciul din sange
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Leguma care crește calciul în sânge.

Calciul din sânge este esențial pentru funcționarea normală a organismului uman. Nivelul normal de calciu în sânge variază între 8,5 și 10,5 mg/dL (2,1 și 2,6 mmol/L). Un nivel crescut de calciu în sânge poate fi cauzat de diverse afecțiuni, cum ar fi hipertiroidismul, dieta bogată în calciu, suplimentele de calciu, boala tiroidiană paratiroidă sau anumite tipuri de cancer.

Un nivel scăzut de calciu în sânge poate fi cauzat de deficiența de vitamina D, hipoparatiroidism, boala renală cronică sau anumite medicamente. Pentru a determina nivelul de calciu în sânge, este necesară efectuarea unor analize de sânge de către un profesionist medical.

Puteți obține cantitatea potrivită din anumite alimente și unul dintre ele este broccoli. Ele întăresc sistemul imunitar și creează un scut împotriva bolilor. Oferă vindecare de multe boli, de la afectarea oaselor până la bolile oculare și este un remediu eficient împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului.

Beneficii broccoli

 

Este o legumă cu o valoare nutritivă foarte mare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Consumul de broccoli o dată pe săptămână întărește sistemul imunitar și protejează împotriva bolilor de iarnă. Leguma poate fi consumată atât crud, cât și după tratament termic.

Cantitatea de mineral menționat pe care corpul dumneavoastră ar trebui să o ia în fiecare zi variază în funcție de vârstă. Pentru copii este de aproximativ 200-1000 de miligrame, de 9-18 ani – 1300-3000 de miligrame, 18-50 de ani – 1000-2500 de miligrame, iar pentru persoanele peste 50 de ani – 1200-2000 de miligrame.

Broccoli, care este extrem de bogat în această substanță, atrage atenția și datorită conținutului de vitamina C. Sistemul imunitar are nevoie de această substanță. Aproximativ 80 de grame de broccoli acoperă 84% din necesarul zilnic de vitamina C.

Pentru a preveni infecțiile, aveți nevoie de 100 până la 200 de miligrame de acid ascorbic pe parcursul zilei. Alături de calciu, vitamina K este importantă și pentru oasele puternice și sănătoase.

Broccoli este o sursă excelentă a acestor substanțe și, prin urmare, menține oasele sănătoase. Vitaminele A și C, zincul și fosforul care se găsesc în ele sunt eficiente pentru sănătatea oaselor.

Consumul de broccoli poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii cauzate de inflamația articulațiilor. Datorită vitaminei E din compoziția sa, produsul protejează împotriva moleculelor care provoacă inflamații. Și sulforafanul ajută la prevenirea osteoartritei, cunoscută și sub numele de calcificare.

Broccoli, ca o sursă puternică de fibre, susține funcția intestinală și reduce probabilitatea de a contracta boli. Fibrele ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și la controlul diabetului.

Antioxidanții găsiți în această legumă ajută la prevenirea deteriorarii celulelor. Un flavonoid numit kaempferol este eficient în prevenirea inflamației în organism. În timpul digestiei, o substanță numită glucorafanină este transformată în sulforafan, care este un bun antioxidant.

Potrivit cercetărilor, sulforafanul normalizează nivelul colesterolului, scade nivelul zahărului din sânge, previne dezvoltarea bolilor cronice și reduce afectarea celulelor, relatează The Health Site.

 

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel