Sari la conținut

Lidia Fecioru: „Băutura magică cu puține calorii, pentru cei care vor să slăbească”

Lidia Fecioru
Sursa foto: arhiva Doctoul Zilei
Condimet anti-îmbătrânire

Stiai ca meiul este supranumit camila desertului, datorita capacitatii sale de a rezista foarte bine si a rodi chiar si in conditii de seceta indelungata? Daca pana acum credeai ca aceasta cereala se foloseste numai pe post de hrana pentru pasari, ai sa fii surprins sa afli ca are o multime de beneficii si pentru om, cunoscute in vechime si uitate pe masura ce alte cereale, cum ar fi porumbul sau graul, au devenit mai populare.

Chinezii au numit meiul “regele cerealelor”, datorită varietăţii de nutrienţi din conţinut, dar şi pentru că ajută foarte mult la digestie. Iată o listă cu nutrienţii care se regăsesc în mei:

  • fier
  • mangan
  • cupru
  • magneziu
  • potasiu
  • siliciu
  • vitamine din complexul B
  • vitamina E
  • proteine cu puţine calorii
  • enzime digestive.

Meiul are rolul de a îmbunătăţi digestia, îndepărtând acidul în exces. De asemenea, este o sursă excelentă de carbohidraţi complecşi şi ajută la reducerea nivelului de colesterol rău şi al trigliceridelor.

Bioenergeticeanul Lidia Fecioru ne propune o băutură rapidă și sănătoasă pe bază de mei pentru a elimina surplusul de kilograme.

„Aș vrea să povestesc o rețetă foarte bună despre mei. Meiul este foarte bun și este vindecător de foarte multe boli, meiul decorticat este foarte bun pentru alimentație.

Putem face din el o mâncărică, cum am face orez cu lapte. Așa facem și mei cu apă, sare și este foarte gustos și sănătos și are calorii puține și putem mânca atunci când ținem cure de slăbire.

Putem 100 gr mei, se toarnă 400 gr de apă și se pune într-un castron la fiert și o bucățică de unt. E foarte bun pentru mușchii cardiaci. Mai este cineva la Constanța care face o băutură magică din mei și secară, este excepțională, vindecă foarte multe lucruri” a spus Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse.

Lapte din seminte de mei

Laptele din semintele de mei este folosit in special in dietele de slabire si curele de detoxifiere. Il poti prepara si tu acasa, din 5-6 linguri de seminte de mei si apa. Semintele de mei se lasa la inmuiat peste noapte, iar a doua zi se paseaza in blender si se amesteca cu apa. Cantitatea de lichid depinde de cat de concentrat doresti sa fie laptele. La final, strecoara preparatul pentru a elimina toate rezidurile solide.

Faina de mei

Faina de mei se obtine prin macinarea boabelor. Inca de pe vremea dacilor ea se folosea pentru paine sau mamaliga, cu adaos de apa, sare sau alte ingrediente. Este extrem de hranitoare si are gust foarte bun. Poti sa pregatesti si acasa paine de mei, fara gluten, combinand faina de mei cu faina integrala.

Cum se pastreaza semintele de mei?

Pentru a preintampina degradarea, cei care comercializeaza seminte de mei trebuie sa acorde atentie depozitarii acestuia, sa il fereasca mai ales de umiditate. Cand achizitionezi seminte de mei trebuie sa o faci numai din surse de incredere si sa te asiguri ca pungile se inchid etans. Acasa, dupa ce ai deschis punga, trebuie sa o pastrezi intr-un recipient etans, la loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui si mai ales de umiditate. In aceste conditii, poti mentine semintele de mei in conditii bune o luna de zile, iar daca il tii la frigider, ele rezista in jur de 12 luni.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel