Sari la conținut

Lista alimentelor care „curăţă“ vasele de sânge. NU trebuie să lipsească din meniul zilnic

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Lista alimentelor care „curăţă“ vasele de sânge. Sedentarismul, kilogramele în plus, fumatul, stresul, un nivel mărit al colesterolului, hipertensiunea arterială sunt doar câţiva factori care influenţează înfundarea arterelor. De aceea, alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății.

Mai jos veți găsi o listă cu unele dintre cele mai benefice alimente care ajută la curățarea vaselor de sânge:

Uleiul de măsline

Conţine acizi graşi esenţiali care ajută la curăţarea arterelor, reduce colesterolul şi diminuează astfel riscul unor afecţiuni cardiace.

Avocado

Fructul de avocado conţine mai mult potasiu decât bananele, fiind bogat în grăsimi monosaturate care îmbunătăţesc activitatea cardiacă. De asemenea, avocado reduce colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun.

Roşiile

Roşiile conţin licopen, antioxidant care ne protejează de bolile de inimă şi de cancerul la sân. Pentru un efect maxim, ar trebui consumate în stare naturală şi nu în sosuri dulci.

Peştele

Bogat în acizi graşi Omega 3, somonul, de exemplu, ajută la menţinerea sănătăţii inimii, previne apariţia atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale. Introdus în alimentaţie, somonul dar şi alte feluri de peşte mai gras (sardine, hering) ajută la reducerea colsterolului ,,rău” cu 4%.

Ovăzul

Fulgii de ovăz sunt bogaţi în acizi graşi de tipul omega-3, acid folic şi potasiu. Conţin şi fibre şi scad nivelul colesterolului şi curăţă arterele. Pentru un gust mai bun, îi puteţi amesteca cu o banană.

Merele

Mărul conţine pectină, o fibră care previne colesterul să se depună pe vasele de sânge. În plus, acesta conţine flavonoide, adică antioxidanţi care pot reduce riscul de boli cardiovasculare cu până la 50%, potrivit realitatea.net.

Usturoiul

Usturoiul este un aliment care poate ajuta la tratarea bolilor de inimă și a hipertensiunii arteriale. Studiile arată că consumul zilnic de usturoi nu numai că curăță vasele de sânge, dar previne și depunerea de calciu și previne formarea calcificării în arterele coronare.

Recent, profesorul dr. Vlad Ciurea spuna că usturoiul este alimentul care ajută creierul și poate fi consumat zilnic.

„Nu trebuie să lipsească fructele, nucile, semințele de dovleac. Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant!”, a spus Prof. Dr. Vlad Ciurea, la podcastul moderat de Cătălin Măruță.

Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”, a dezvăluit medicul neurochirurg.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel