luni, martie 8, 2021

Există două elemente care grăbesc procesul de îmbătrânire: expunerea la soare și alimentele care produc glicolizarea. Cu toate că nu putem controla 100% acești factori, protecția solară și o dietă sănătoasă

ne pot veni în ajutor.

Procesul de îmbătrânire, după cum au descoperit specialiștii, se poate realiza prin procesul de glicolizare. Glicolizarea constă în fixarea nonenzimatică și ireversibilă a glucozei la azotul terminal al unei proteine, potrivit dictio.ro. Cu toate că nu este mereu ușor să mănânci echilibrat, este bine să cunoști ce alimente îți pot afecta pielea. Iată care sunt alimentele

de risc, care îți pot afecta atât sănătatea, cât și pielea.

 1. Cartofii prăjiți. Alimentele prăjite în ulei încins eliberează radicali liberi ce pot cauza o deteriorare celulară a pielii. De asemenea, consumul excesiv de sare absoarbe apa din piele, lăsând pielea deshidratată și predispusă ridurilor.
 2. Pâinea albă. Carbohidrații rafinați (spre exemplu pâinea albă) conțin un indice glicemic ridicat. Acest

  lucru este asociat cu inflamarea în organism, care determină în mod direct îmbătrânirea.

 3. Zahărul alb. Zahărul alb cauzează, pe lângă acnee, formațiuni ce distrug colagenul. Cu o lipsă de colagen, pielea va fi predispusă îmbătrânirii premature.
 4. MArgarina. Un studiu a arătat că persoanele care consumă mai puțină margarină sau mai puțin unt sunt mai puțin predispuse la dezvoltarea problemelor de piele.

  Acizii grași din componența celor două alimente fac pielea mai sensibilă la razele ultraviolete, lăsând pielea expusă în procesul de îmbătrânire.

 5. Lactatele. Deși nu este un lucru cert, unele studii au arătat că persoanele care au renunțat la lactate au observat schimbări pozitive ale pielii. Pentru unele persoane, lactatele cauzează inflamarea țesuturilor, care este direct asociată cu îmbătrânirea

  pielii.

 6. Alcoolul. Alcoolul consumat excesiv poate duce la eliminarea nutrienților și a vitaminei A. Cu o lipsă de nutrienți, vitamina A și hidratare corespunzătoare, alcoolul poate fi un factor ce cauzează îmbătrânirea prematură.

Alimentele de mai sus nu prezintă un risc major, dacă sunt consumate moderat. Alimentația este despre echilibru. Astfel, te poți bucura de unele momente și mici plăceri, însă trebuie să fii atent la excese.

Ultimele stiri

Parteneri