miercuri, iulie 28, 2021

Super alimentul care ne poate reseta organismul, atât de eficient este. Iar beneficiile sale sunt semnalate de celebra nutriționistă Mihaela Bilic, pe pagina domniei sale de Instagram.

Iată ce spune medicul

Mihaela Bilic despre ficăței:

”Nu pot sa ma gandesc la piure de cartofi, fară sa mi se faca poftă automat de ficăței. Se completeaza perfect si ca gust si ca nutrienți.

Super puterile unuia dintre cele mai nutritive alimente din lume

Ficatul este cea mai eficientă sursă de fier, vitamina A și vitamine din grupul B. Care sunt plus-urile nutritive ale ficatului? Este accesibil ca preț, conține proteine de calitate înaltă și puține grăsimi (aprox 2%) Ca minusuri avem conținutul mare de colesterol (aprox 300mg/100g) și de acid uric- de consumat cu moderație în caz de gută sau dislipidemii!

Dar înapoi la avantaje: 100g de ficat acoperă 50% din necesarul zilnic

de fier, 100-300% din doza de vit. B și de 15-30 de ori doza zilnica recomandată de vitamina A.

Dacă mâncăm prea des ficat putem chiar să facem o acumulare de vit. A în exces. Ficatul este un aliment antianemic, iar conținutul mare de vitamina A și D îl face esențial în creșterea și dezvoltarea sistemului osos la copii.

Ca sfaturi practice, puneți-l în lapte câteva minute înainte de a-l găti, va fi mai fraged. Poate înlocui cu succes carnea în orice farfurie sau îl puteți transforma într-o pastă tartinabilă, condimentată după gust. Merge cu cartofi, orez, mămăligă, mujdei de usturoi, murături

sau orice tip de salată. Cat despre calorii nicio grijă, e mai dietetic decât pieptul de pui”, conchide Mihaela Bilic.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.