duminică, iunie 7, 2020

Miercuri, pe 8 noiembrie, începând cu orele 12 trecute fix, la interviul LiveDoc de pe pagina de Facebook Doctorul Zilei, doamna doctor Adelina Popescu, specialist gastroenterolog ne va explica ce înseamnă cancerul de colon. 

Cancerul de colon afectează intestinul gros, situat în partea inferioară a sistemului digestiv. Adesea, evoluează împreună cu o altă formă de cancer, cel rectal, localizat la nivelul ultimei porțiuni a colonului. Aceste două tipuri de cancer poartă numele de cancer colorectal. Factorii genetici, dar, în principal, dieta nepotrivită, alcoolul și tutunul cresc considerabil riscul îmbolnăvirii.

Citește și:

Cancerul de colon este a doua cauză de deces prin cancer atât la bărbaţi cât şi femei. Deşi considerat că apare, în mod clasic, după vârsta de 50 de ani, se observă o creştere a frecvenţei apariţiei lui la persoanele tinere, devenind unul dintre cele mai frecvente 10 cancere ce apar în intervalul de vârstă 20-50 de ani.
Simptomele cancerului de colon nu sunt întotdeauna evidente şi pot fi puse pe seama altor afecţiuni necanceroase (de exemplu: hemoroizi, sindromul colonului iritabil, constipaţia cronică etc.), mai ales că în stadiile incipiente, pacienţii nu au simptome aproape deloc. De aceea, de multe ori, diagnosticul este pus prea târziu, în stadii avansate, în care boala a metastazat. Prin urmare, depistarea precoce prin screening regulat după 50 de ani sau chiar mai devreme, în unele cazuri, reprezintă o investiţie importantă în sănătate.
Mai multe informații vom afla, miercuri, de la doamna doctor Adelina Popescu, specialist gastroenterolog.

Parteneri