miercuri, decembrie 2, 2020
Irina Lungu

Luna Plină a lui martie sau Super Luna Viermilor, cum este denumită prin sistemul de denumire lunară a amerindienilor. Luna va atinge punctul maxim luni, 9 martie, la ora 19:48.

Astronomii anunţă că urmează un fenomen numit „SuperLuna Viermilor”, prima Lună plină din luna martie, şi conform cunoaşterii populare, luna care marchează venirea primăverii. Aceasta este cea de a doua Superlună din anul 2020, prima având loc în februarie, potrivit Space.

La ce să ne așteptăm? Întreaga planetă este pusă în mișcare de energia lunară năbădăioasă a super Lunii.

Potrivit NASA, luna plină a lui martie a fost supranumită ”a viermilor” de triburile indigene din nordul și estul SUA, întrucât era perioada de primăvară, când viermii apăreau pe pământul umed, iar păsările aveau cu ce să se hrănească.

Almanahul Fermierului explica: În această perioadă, pământul se înmoaie, își fac apariția viermii, păsările au cu ce se hrăni, acesta este un adevărat semn de primăvară!

Tot viermii sunt cei care se scaldă în întunericul teluric, dar care fac cumva să o scoată la capăt. Să vadă luminița de la capătul tunelului.

Super Luna lui martie este prima dintre cele trei ale anului, care vor avea loc pe 8 aprilie și pe 7 mai.

Fenomenul de super Lună apare când astrul se apropie foarte mult de Pământ, devenind astfel mult mai mare și mai strălucitor decât de obicei.

Specialiștii NASA spun că trio-ul Marte, Jupiter și Saturn poate fi vizibil pentru cei care sunt pasionați de urmărirea cerului, cu condiția să se trezească foarte devreme.

Din punct de vedere spiritual, schimbările curg. Super Luna în semnul Fecioarei va fi foarte puternică. Energiile pur și simplu năvălesc, iar ca să fie și mai interesant, să nu uităm de Mercur retrograd în semnul de aer al Vărsătorului, așa că mesajul astral este foarte concis: este momentul pentru o trezire în masă.

Poate că vom reuși să devenim mai conștienți, mai umani, mai empatici. De voie bună sau de nevoie, în contextul pandemiei cu coronavirus. Să ne reamintim că, din păcate, lucrurile mai puțin plăcute unesc oamenii cel mai bine.

Folosește-te de energiile răbdării și ale virtuții, potențate de Lună, pentru a te liniști, pentru a încerca să nu-ți pierzi calmul și ține în frâu pe cât se poate tendința zodiei Fecioară de a se impacienta. Este un exercițiu nu ușor, dar indicat.

Super Luna va străluci puternic, dezvăluind multe lucruri ascunse, se pot zgudui convingeri, aflăm lucruri care ne pot ghida să avem mai multă grijă de sănătate și să începem să renunțăm la tot ce ne atacă starea de sănătate. Se ia un văl de pe față și vom reseta sistemul de valori. Ce contează pentru tine? Ce faci tu pentru tine pentru a îți fi bine?

Suntem răspunzători pentru ceea ce ni se întâmplă, să nu ne mai văicărim, să ne asumăm partea de vină și să începem schimbarea. Căci, nu-i așa? Nu o spunem noi, ci marii inițiați: Schimbarea începe cu tine, fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.

Renunță la ce nu îți mai face bine, la ce nu te mai împlinește, la ce nu te mai definește. Privește clar și fii sincer cu tine.

Nu trage concluzii pripite, fiindcă Luna te poate atrage în această capcană. Este cel mai bine să ne încredem în propriile instincte, în intuiție și să nu acceptăm ca emoțiile să ne îngrădească adevărul.

Energia actuală este una a trezirii. La orice Lună Plină, nu uita: recunoștința și iertarea merg mână în mână! Această Lună în Fecioară, semn drastic, care mai degrabă observă ce e rău, decât ce e bine, reprezintă o lecție practică de gestionare a emoțiilor. Cât ne putem exersa bunătatea în vremuri de restriște?
Simțim discrepanțe uriașe între cum am vrea să fie și cum este, de fapt. Energia Lunii vine și ne vorbește despre a face și ceea ce nu ne este plăcut, despre toleranță, empatie și înțelegere. Bunătate și compasiune, lucrurile care devin ca un balsam pe răni deschise.

După ce șurubul va fi strâns, cine ești ca om? Față în față cu tine, ai de ales. Rugăciunea și gândirea pozitivă, meditația și liniștea pot fi arme redutabile într-o perioadă cu energii intense.

Iar această perioadă este confirmată și de zodiacul chinezesc, care anunță o dublare a stelelor lunare. În traducere, este o lună de pedeapsă, o lună aflată sub semnul Iepurelui, cu element Pământ Yin. Această lună a început pe 5 martie și durează până pe 3 aprilie.

Parteneri