Mai bine dezbrăcat, decât fără telefon! Concluziile surprinzătoare ale unui studiu

Mai bine dezbrăcat, decât fără telefon! Concluziile surprinzătoare ale unui studiu
Mai bine dezbrăcat, decât fără telefon! Concluziile surprinzătoare ale unui studiu

Incredibil! Una din patru persoane ar prefera să fie surprinsă dezbrăcată decât să plece de acasă fără dispozitivul său conectat.

De la a ne ajuta să ajungem din punctul A în punctul B, la comenzi de mâncare și păstrarea legăturii cu prietenii, lumea digitală a devenit atât de prezentă în viețile noastre de zi cu zi, încât pierderea accesului la Internet poate deveni un motiv serios de îngrijorare. De fapt, oamenii din ziua de azi se bazează atât de mult pe conectivitate, încât 23% dintre participanții unui nou studiu al unui celebru producător antivirus ar prefera să fie surprinși dezbrăcați în public decât să nu aibă dispozitivele conectate cu ei.

Conexiunea la Internet a devenit ceva esențial pentru mulți utilizatori, mai ales atunci când sunt pe drum. Prin urmare, peste o cincime (22%) dintre respondenții unui sondaj recent spun că a fi conectat la Internet este la fel de important pentru ei ca a avea acces la mâncare, apă și adăpost.

Măsura în care ne bazăm pe dispozitive și pe conectivitatea oferită este acum atât de mare, încât pierderea unui smartphone sau a unei tablete poate fi mai stresantă decât multe alte situații traumatizante. Aproape toți respondenții (90%) au spus că s-ar simți stresați dacă și- ar pierde sau le-ar fi furat dispozitivul – un procent mai mare decât cei care au menționat evenimente ca pierderea unui tren/a avionului (88%), faptul de a fi implicați într-un accident minor de mașină (88%) sau îmbolnăvirea (80%).

În plus, oamenii sunt pregătiți să riște să fie puși în situații jenante sau chiar în pericol pentru a rămâne conectați. De exemplu, 26% dintre respondenți s-au uitat în ecranul telefonului atunci când traversau strada, iar 21% când treceau printr-o zonă necunoscută/periculoasă.

Mai mult, o persoană din cinci a spus că s-ar simți dezbrăcată fără dispozitivul său conectat. Acest lucru a fost investigat de Kaspersky Lab într-un experiment recent, în care un voluntar gol și neajutorat a primit sarcina de a-și găsi hainele într-un oraș necunoscut, fără telefon și toate avantajele aduse de acesta. După cum au demonstrat studiul și experimentul social, senzația de a nu avea telefonul cu tine este similară cu cea de a fi dezbrăcat.

Specialiștii reamintesc cât de importantă este siguranța pe Internet și fac apel să navigați fără emoții, asigurându-vă protecție împotriva virușilor.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox