duminică, ianuarie 23, 2022

Mai nou, această boală poate să apară şi în cazul persoanelor care stau mult în fața calculatorului. Specialiştii spun că această afecţiune se transmite uşor, iar netratată ne pune în pericol sănătatea.

Se poate să ai senzație de corp străin, arsură, mâncărime sau nisip în ochi, iar dacă lăcrimezi abundent, ai ochi înroșiți se poate să ai conjunctivită.

De asemenea, nu de puţine ori îți apare şi o secreție alb-gălbuie în sacul conjunctival și la nivelul carunculei care uneori determină lipirea genelor, mai ales dimineața.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Consumul acestui tip de ...

Nediagnosticată și netratată la timp, conjunctivita îți poate pune în pericol vederea.

Ea se transmite cu ușurință de la o personă la altă, de aceea trebuie respectate reguli de igienă strictă.

Vă puteți îmbolnăvi în colectivitățile de copii, dacă folosiți în comun lentilele de contact, prosoapele, produselor cosmetice pentru machiaj, dar și dacă vă expuneți la poluanți precum fumul, praful, gaze.

O formă de conjunctivită poate să apară și în cazul persoanelor care stau mult timp în față calculatorului.

Tratamentul durează până la două săptămâni, timp în care igiena locală este foarte importantă.

Te-ar mai interesa: Vrei să te testezi? Iată lista spitalelor și progr...

Se îndepărtează secrețiile și membranele inflamatorii care se formează uneori și se pun picături cu antibiotice în ochi.

Singurele picături pe care un pacient și le poate autoadministra până să consulte un medic sunt lacrimile artificiale, care pot ameliora, dar nu și vindeca infecția.

Reguli

• Spală mâinile cu apă și săpun, și evita frecarea ochilor!

• După producerea infectării, prosopul de față ori față de pernă trebuie spălate frecvent (pentru a evita infectarea altor persoane din casă) și folosite doar de persoană afectată.

Te-ar mai interesa: Un om de știință dezvăluie soluția pentru a pune c...

• NU împrumută picăturile de ochi și cosmeticele! După vindecarea conjunctivitei, cosmeticele trebuie înlocuite pentru a preveni reinfectarea.

• Nu păstra cosmeticele în baie! Ele pot veni în contact cu bacteriile provenite de la vasul de toaletă.

• Menține o igienă strictă în portul lentilelor de contact!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private