Sari la conținut

„Mâinile iubirii” – invenția unor asistente ce vin în sprijinul pacienților covid

„Mâinile iubirii”: mănușile calde din latex imită atingerea umană pentru pacienții cu COVID-19

Lupta împotriva COVID-19 este una singură, cu pacienți forțați să se izoleze în secții de terapie intensivă, îndepărtați de familie și prieteni.

Dar două asistente medicale din micul oraș Sao Carlos, din statul Sao Paulo – Brazilia, au descoperit o modalitate de a ajuta  acești pacienți cu o mănușă de latex și puțină apă caldă. „Măinele iubirii” – imită o atingere umană.

Semei Araújo Cunha și Vanessa Formenton au improvizat tehnica pe care o numesc „mâini mici ale dragostei” în timp ce lucrau în Unitatea de îngrijire de urgență Santa Felicia, conform Reuters.

Asistenta Cunha a demonstrat cum pune mănușile unui bărbat inconștient care luptă pentru viața lui împotriva COVID-19, punând o mănușă de fiecare parte a mâinii.

„Pacientul se simte psihologic în siguranță, ca și cum cineva iubit l-ar ține mereu de mână”, a spus Formenton.

Bărbatul mai sus menționat este doar unul dintre mulții pacienți care împart o cameră de spital, unde sunt legați la aparate pentru a supravieți și a li se urmări semenele vitale

Cele două asistente au dezvoltat această metodă în urmă cu aproximativ o lunp, pe fondul creșterii brutale a numărului de cazuri de covid-19. Brazilia este acum țara fruntașă în lume la numărul zilnic de decese și a doua după Statele Unite în ceea ce privește numărul total de morți.

Încălzirea mâinilor pacienților are mai multe beneficii dincolo de sprijinul emoțional pe care îl poate oferi, inclusiv creșterea fluxului sanguin.

Mâinile reci pot duce la citiri incorecte ale nivelului de oxigen din sânge al pacienților, arătând în mod fals că nivelurile de oxigen sunt scăzute. Mănușile iubirii asigură că acest lucru nu se întâmplă.

Spitalele din oraș folosesc acum tehnica, iar personalul laudă „mâinile dragostei” pentru că au dat rezultate imediate.

„Este incredibil cum puteți vedea cât de rapidă este schimbarea pacientului, este magnifică”, a spus Cunha.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.