sâmbătă, mai 21, 2022

Boala Alzheimer simptome. Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristețea, iritabilitatea și somnolența fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfășurat în 34 de centre de depistare american.

Tulburările de memorie sunt, de obicei, cele care apar primele în boala Alzheimer și, de asemenea, cele care îi fac pe oameni să meargă la medic. De multe ori, doctorii se gândesc la o tulburare benignă legată de vârstă și trec mai rar la o diagnosticare a unei reale boli Alzheimer. De obicei, în boala Alzheimer este afectată memoria faptelor recente.

Te-ar mai interesa: Carmen Șerban, diagnosticată cu cancer: „Am ...

Simptome prevestitoare

„Bolnavii uită un lucru aflat cu câteva minute înainte; este o incapacitate de a fixa prezentul, de a învăța lucruri noi”, explică neurologul Jean-Pierre Polydor într-un manual pentru cei care se află în preajma bolnavilor de Alzheimer și vor să înțeleagă maladia.

Dezorientarea în timp (nu stiu ce an este, de exemplu) și spațiu (se pot pierde în propriul cartier), pot fi, de asemenea, simptome ale bolii.
De asemenea, apar și tulburări psihologice și comportamentale. De exemplu, depresie, apatie, agitație, agresivitate.

Comportamentul bizar e un alt semn al demenței. Persoanele afectate au tendința de a pune lucrurile în locuri ciudate, se pot îmbrăca cu haine nepotrivite pentru vremea de afară. Sunt situații în care devin neîngrijiți, în cele mai multe cazuri, igiena personală este precară, fie că îmbracă haine nespătate sau că uită să se spele.

Te-ar mai interesa: Revoluția postbioticelor: ce sunt și cum diferă de...

Dar ceea ce este mai surprinzător în studiul realizat sub conducerea profesorului Catherine Roe de la Universitatea Washington (SUA), publicată în 2015 in Jurnalul International Neurologie, este că aceste simptome sunt uneori prezente, chiar înaintea apariției tulburărilor de memorie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private