Sari la conținut

Mamă decăzută din drepturile părintești, pentru că nu este vaccinată anti-covid. „Cred că este greșit, desparte familiile. Nu este spre binele copilului meu să nu-și vadă mama”

Mamă decăzută din drepturile părintești, pentru că nu este vaccinată anti-covid. „Cred că este greșit, desparte familiile. Nu cred că este spre binele copilului meu să nu își vadă mama”.

O mamă din Illinois spune că un judecător din județul Cook a decis să-i anuleze drepturile părintești, după ce a aflat că femeia nu este vaccinată anti-covid. Rebecca Firlit a declarat pentru FOX 32 Chicago, citat de foxnews.com, că judecătorul din comitatul Cook, James Shapiro, i-a revocat tot timpul pe care și-l putea petrece alături de fiul său, până când nu hotărăște să se vaccineze..

„Mi-e dor de fiul meu mai mult decât orice. A fost foarte greu. Nu l-am mai văzut din 10 august”, a declarat Firlit pentru presa.

Chicago mother files appeal after judge stripped her of custody of her son until she gets vaccinated | Daily Mail Online

Mamă decăzută din drepturile părintești, pentru că nu este vaccinată anti-covid

Firlit, care ar fi divorțat de șapte ani și împărtășește custodia fiului său cu fostul ei soț, a declarat că nu vrea să-și facă vaccinul din cauza reacțiilor adverse anterioare la vaccinuri.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, Rebecca Firlit împreună cu fostul ei soț s-au prezentat în fața instanței, prin intermediul aplicației Zoom, pentru o audiere în ceea ce privește pensia alimentară a copilului. Cei doi au divorțat în urmă cu șapte ani, iar de atunci au împărțit custodia băiatului.

Mama băiatului, Rebecca Firlit, a explicat că, din senin, judecătorul a întrebat-o dacă este vaccinată sau nu. Aceasta i-a spus că nu deoarece, în trecut, a avut reacții adverse grave din cauza vaccinurilor.

Acela a fost și momentul în care judecătorul a hotărât ca femeia să fie decăzută din drepturile părintești până când se va vaccina. În ultimele două săptămâni, Rebecca a putut să țină legătura cu fiul ei prin telefon, însă nu îi este permis să se întâlnească cu el.

„Cred că este greșit. Cred că desparte familiile. Nu cred că este spre binele copilului meu să nu își vadă mama”, a mai spus Rebecca.

„Există copii care au murit din cauza COVID. Cred că fiecare copil ar trebui să fie în siguranță

Femeia face apel la hotărârea judecătorească, susținând că judecătorul nu are niciun drept să îi ia copilul de lângă ea pentru că nu este vaccinată. Avocata femeii, Annette Fernholz, crede că judecătorul și-a depășit limitele.

„Instanța de fond și-a depășit în mod clar autoritatea în ceea ce privește dreptul mamei de a-și petrece timp cu fiul său, când de fapt problema în fața instanței a fost pensia alimentară a copilului”, a declarat Fernholz pentru Fox News într-un comunicat.

„Nici măcar tatăl nu a adus această chestiune în fața instanței. Mama nu știa că se discută despre timpul petrecut cu fiul său atunci când a mers la întânirea de pe zoom în august. Judecătorul a lipsit-o de preaviz și de o audiere completă cu privire la această chestiune. problema este acum în fața instanței de apel din Illinois. ”

Jeffrey Leving, avocatul care îl reprezintă pe fostul soț al lui Firlit în cazul custodiei, a declarat presei că, deși ordinul lui Shapiro a fost o surpriză, ei susțin decizia.

„Există copii care au murit din cauza COVID. Cred că fiecare copil ar trebui să fie în siguranță. Și sunt de acord ca mama să fie vaccinată”, a spus Leving.

Purtătorul de cuvânt al judecătorului a declarat că nu-și poate explica decizia deoarece cazul încă nu a fost închis.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.