sâmbătă, septembrie 18, 2021

Digestia începe în cavitatea bucală. Prin urmare, dacă mănânci mult prea repede ai putea manifesta diverse probleme de digestie, iar organismul nu poate absorbi în mod corespunzător nutrienții esențiali. De asemenea,

mâncatul rapid îț poate afecta și greutatea corporală.

Mâncatul mult prea rapid determină creșterea în greutate, întrucât creierul nostru are nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a se simți sătul. Astfel, dacă mănânci repede, îți vei păcăli creierul că ai mâncat mult prea puțin, ceea ce te va face să consumi mai multe alimente decât ai nevoie.

De asemenea, organismul nu va fi capabil să absoarbă toți nutrienții din mâncare, deoarece alimentele nu vor fi mestecate bine.

Mănânci repede? Iată ce se întâmplă în organism!

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie ce efect are

mâncatul rapid asupra organismului tău și, de asemenea, ce poți face pentru a evita efectele negative.

„Știai că viteza cu care mănânci îți poate afecta greutatea, sănătatea și poate provoca balonare?!

Mâncatul mult prea repid poate contribui la creșterea în greutate, deoarece ne determină să măncâm și să consumăm mai multă mâncare decât are nevoie corpul nostru.

Creierul tău are nevoie de aproximativ 20-30 de minute pentru a înregistra că este de fapt plin, așa că, dacă mănânci mai repede decât acesta, nu îți lași corpul să aibă suficient timp să se simtă sătul, ceea ce duce te face să

mănânci mai mult decât ai nevoie.

Mâncarea rapidă îți afectează și sănătatea. Digestia începe în gură odată cu mestecarea alimentelor. Dacă nu mesteci alimentele în mod corespunzător, atunci corpul nu poate digera și absorbi nutrienții în mod eficient, așa că vei pierde nutrienții vitalide care are nevoie corpul pentru a se menține sănătos.

De asemenea, poate duce la balonare, deoarece atunci când mănânci prea repede, înghiți aer, provocând o acumulare de gaze în stomac.”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

De asemenea, nutriționistul recomandă să:

  • îți rezervi cel puțin 20-30 de minute

    pentru a mânca, în liniște, fără distrageri

  • mesteci fiecare gură de mâncare de 10-15 ori
  • pui cuțitul și furculița jos după fiecare gură de mâncare

 

Ultimele stiri