duminică, octombrie 24, 2021

Celebritățile sunt cunoscute pentru siluetele lor de invidiat și uneori pentru măsurile extreme la care recurg pentru a slăbi. De la mania dietelor la obiceiuri care pot duce la tulburări de alimentație,

vedetele apelează la cele mai ciudate și inovatoare tratamente.

Renee Zellweger consuma cuburi de gheaţă la sfârşitul fiecărei mese

Actrița Renee Zellweger a avut curajul de a-și testa sănătatea și rezistența organismului consumând la desert cuburi de gheață. Nu știm cât de mult au ajutat-o cuburile de gheață și în ce cantitate le-a consumat, dar cel mai probabil fluctuațiile de greutate nu au fost în final pe placul ei.

Britney Spears a luat hormoni de sarcină
Un alt regim ciudat de slăbire este cel inventat de un doctor, ce propune injectarea de hormoni de sarcină în organismul

celui care vrea să slăbească. Ca efect, corpul începe să metabolizeze grăsime. Aceeaşi dietă recomandă ca persoana injectată cu hormoni de sarcină să nu consume mai mult de 500 de calorii pe zi. Suma nu e greu de menţinut, având în vedere că hormonii aduc cu ei şi greţurile specifice femeilor gravide.
Numeroşi experţi au atras însă atenţia că această metodă de slăbire este deosebit de periculoasă, pentru că utilizarea hormonilor dă peste cap întregul organism. Mai mult decât atât, o dietă bazată pe doar 500 de calorii pe zi poate duce la boli grave. Avertismentele de acest tip nu au oprit-o

însă pe Britney Spears să apeleze – cu succes, susţine ea – la această metodă de slăbit, care promite să te scape de 10 kilograme în cel mult şase săptămâni.

Sarah Harding combină mesele cărbune
Această dietă presupune utilizarea de cărbune medicinal la toate mesele, pentru a scăpa de toxine şi de kilogramele în plus. Cântăreaţa şi actriţa Sarah Harding e unul dintre fanii acestui regim bizar, aşa că îşi presară cărbune peste orice mâncare consumă. Vedeta susţine că acest obicei alimentar o ajută să nu se îngraşe. Cărbunele medicinal se găseşte în farmacii sub formă de

tablete solide. Potrivit nutriţioniştilor, cărbunele medicinal – în special cel activat – este benefic sistemului digestiv, acţionând în special împotriva indigestiilor şi flatulenţei. Medicii atrag însă atenţia că acesta conţine cantităţi importante de săruri şi minerale ce pot fi periculoase pentru organism dacă în sistemul digestiv nu există proteine şi carbohidraţi.

Tori Spelling „strica” hrana intenţionat
Unul dintre regimurile pe care le adoptă celebrităţi precum Tori Spelling şi Ricki Lake pentru a slăbi presupune distrugerea hranei. Spre exemplu, când îşi doresc

foarte mult să mănânce ce văd ori au tendinţa să consume mai mult decât ar fi vrut dintr-un aliment toarnă pe el sare din belşug. Bineînţeles, ciocolata, prăjitura sau îngheţata cu exces de sare nu provoacă nimănui pofte, aşa că acele dulciuri nu vor ajunge niciodată să se depună pe coapse.

Naomi Campbell s-a subţiat cu ouă
Dieta pe bază de ouă presupune ca persoana care o ţine să consume doar albuşuri şi, din când în când, gălbenuşuri. Pe acest regim (la care a adăugat uneori câte o bucată de carne slabă ori un măr) s-a bazat şi actorul Adrian Brody când a trebuit să slăbească aproximativ 15 kilograme în şase săptămâni, pentru a intra în pielea personajului său din filmul „Pianistul”. Pe o dietă bazată pe albuşuri de ou şi fructe de pădure se axează acum şi Naomi Campbell pentru a slăbi. Fotomodelul vrea să arate perfect, deoarece de anul viitor va fi invitat permanent al unei celebre emisiuni din SUA, unde sunt selecţionate viitoare manechine.

Jennifer Aniston a consumat numai mâncare de bebeluşi
Dieta cu mâncare pentru bebeluşi a fost creată de antrenoarea de fitness Tracy Anderson, şi presupune înlocuirea tuturor meselor principale şi a gustărilor cu astfel de produse ce se vând în supermarketuri, la borcănele foarte mici. Vedete precum Jennifer Aniston, Reese Witherspoon sau Cheryl Cole au urmat şi ele acest regim. Mâncarea pentru bebeluşi taie apetitul şi te ţine sătul cu porţii foarte mici.
Deşi se presupune că e bogată în nutrienţi, mâncarea pentru copii nu e nici pe departe ideală pentru a fi consumată de adulţi, din cauză că nu conţine destule fibre, calciu sau vitamina D. Potrivit nutriţioniştilor, procesul de digestie la un adult durează aproximativ 21 de ore, ceea ce nu este cazul la bebeluşi. Mâncând alimentele rase ori pasate dedicate exclusiv bebeluşilor, o mare parte din valoarea nutriţională se pierde.
Medicii nutriţionişti mai susţin că o persoană adultă care consumă porţii destinate unui copil de câteva luni va pierde, într-adevăr, din greutate, dar cea mai mare parte va fi reprezentată de masa musculară, şi nu de grăsime, aşa cum ar fi ideal.

Heidi Klum – oţet de mere
Topmodelul are un trup demn de invidiat şi nu ai zice că are trei copii. Potrivit revistei Allure, Heidi Klum a apelat la dieta pe bază de oţet pentru a scăpa de kilogramele depuse în timpul ultimei sarcinii. Dieta presupune să iei câte o lingură de oţet de mere înainte de fiecare masă, asta reducând considerabil senzaţia de foame. Şi cântăreaţa Fergie ar fi apelat la această metodă să scape de câteva kilograme.
Nutritioniştii nu recomandă această metodă deoarece oţetul poate afecta esofagul şi stomacul.

Gwyneth Paltrow – trei săptămâni fără mâncare

Gwyneth Paltrow a spus în repetate rânduri că felul um arată la 39 de ani se datorează strict eforturilor considerabile pe care le depune. Se pare că face efort intens cel puţin o oră pe zi, iar cu mâncarea… mai rar. Actriţa a spus la un moment dar că dieta cu care slăbeşte înaintea evenimentelor constă în sucuri şi… atât. Cu trei săptămâni înainte de a apărea pe covorul roşu, Gwyneth Paltow renunţă la mâncare şi se hrăneşte doar cu sucuri de legume şi fructe.

 

 

Ultimele stiri