joi, ianuarie 27, 2022

Poluanții au un efect negativ asupra planetei, afectând clima și cauzând, în timp, situații devastatoare, la nivel mondial. Aceștia afectează și calitatea vieții și sănătății, pe lângă cunoscutele efecte climatice.

Deoarece ne confruntăm cu o situație urgentă, din punct de vedere climatic, la Conferința ONU asupra climatului 40 de state au fost de acord să reducă consumul unui mare poluant, urmând să fie complet eliminat.

Te-ar mai interesa: Medic oncolog: Nu renunțarea la carne, ci aceste o...

40 de state elimină consumul cărbunelui

40 de state au căzut de acord ieri, la Conferința ONU asupra climatului, să își reducă treptat dependența de cărbune, care este unul dintre marii poluanți ai planetei. Deși este un pas înainte, acordul dezamăgește întrucât nu a fost semnat de mari puteri industriale: China, Statele Unite, Australia, care sunt responsabile de emisii semnificative, anunță RRA.

Printre cele 40 de țări care au promis că își vor reduce dependența de cărbune se află Polonia, Austria, Vietnam sau Chile.

Prin acest document convenit ca parte a Conferinței ONU despre criza climatică de la Glasgow, țările semnatare se obligă să nu mai aibă în folosință centrale pe bază de cărbune până la finalul anilor 2030 zile.

Te-ar mai interesa: Ce investigații se fac pentru plămâni și când sunt...

Țările sărace semnatare urmează să renunțe la cărbune un deceniu mai târziu. Președintele Conferinței ONU de la Glasgow, ministru britanic Alok Sharma, a declarat că zilele cărbunelui sunt numărate, însă rămân foarte multe de făcut.

Declarația privind eliminarea cărbunelui nu este semnată de țări importante, precum China, Statele Unite sau Australia.

Economia Indiei, o țară cu o populație de peste 1,3 miliarde de locuitori, este dependentă, și ea, în proporție de 70% de cărbune.

Te-ar mai interesa: Povestea băiețelului care s-a născut cu o inimă în...

Eliminarea graduală a cărbunelui până la sfârșitul anilor 2030 este unul din obiectivele majore ale Conferinței ONU despre criza climatică de la Glasgow. Preşedintele delegației de protejare a mediului Greenpeace, Pablo Osornio, a spus că declarația nu este suficient de ambițioasă și lasă prea multe portiță de ieșire pentru țările vizate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private