Categories: Stil de viaţă

Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta simplă și delicioasă cu leguma vedetă a primăverii

Cum a început Postul Paștelui, gospodinele prepară mâncare sănătoasă în fiecare zi și îndeplinesc cu sfințenie regulile. Vă prezentăm cum să pregătiți acasă o mâncărică de ștevie ca la restaurant.

Anul acesta, Postul Paștelui a început pe 18 martie, după Moșii de Iarnă și după Lăsata Secului. Postul Mare reprezintă unul dintre cele mai mari posturi din an, însă și cel mai greu, dar este totuși ținut de mulți credincioși, fie din rațiuni religioase, fie datorită beneficiilor pe care postul le aduce sănătății.

Este o perioadă mai dificilă pentru gospodine, deoarece deseori sunt în criză de idei când vine vorba de a prepara ceva nou și gustos pentru întreaga familie.

Vă prezentăm o rețetă ideală pentru o mâncare de ștevie, leguma vedetă a anotimpului.

Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului

Conform unei publicații, una din cele mai cunoscute rețete din județul Constanța este pregătită de călugării de la mănăstirea Dervent. Preparatul tradițional se prepară extrem de ușor și este de ajutor oricărei gospodine când nu știe ce să mai gătească.

Uite cum să pregătești mâncarea perfectă de ștevie și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente

  • 5 – 6 legături de ștevie
  • 6 căței de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 250 ml untdelemn
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de mărar verde tocat
  • sare după gust
  • piper după gust

Mod de preparare

Primii pașii sunt de a se spăla ștevia și de a se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Dupa 10-15 minute de fierbere se toarnă într-o cană o parte din zeama care a fiert.

Următorul pas este de a tăia ceapa mărunt. Usturoiul, de asemenea, se zdrobește, iar apoi se călesc împreună într-o cratiță împreună cu untuldelemn încis.

Peste amestec se adaugă zeama în care ștevia a fiert și făina.

Ștevia rămasă se toacă mărunt și se adaugă treptat în cratiță peste tot amestecul obținut.

Este important să verificați când s-a incorporat cel mai bine și apoi să opriți focul adăugând din nou sare, dar și piper după gust.

Preparatul este gata de servit atât ca fel principal, cât și alături de mămăligă, pilaf de orez sau de cartofi natur, scrie A1.

 

Recent Posts

Stațiunea din România renumită pentru lacurile sale tămăduitoare după care străinii sunt înnebuniți. Vin la tratament din toate colțurile lumii

Situată în nordul Depresiunii Sibiului, la o altitudine de 408 metri, stațiunea românească care fascinează…

6 minute ago

O fetiță de 11 ani cu tumoră pe creier a fost diagnosticată greșit și trimisă acasă de către medici timp de tre ani

Timp de trei ani, o fetiță în vârstă de 11 ani din Northampton a trecut…

36 de minute ago

Primii pensionari află câți bani iau după recalcure luna aceasta. Când ajung primele pensii mărite

Pensii mărite. Pensionarii vor afla ce sumă vor primi în urma recalculării încă din luna…

o oră ago

Elixirul longevității și vitalității: substanța naturală care revigorează mintea, corpul și sufletul

Elixirul longevității și vitalității. În inima misterioșilor Munți Himalaya, în vârful lor împietrit de timp,…

2 ore ago

Spirometrii gratuite timp de două zile în București și Timișoara. Ce trebuie să faci

Spirometrii gratuite. Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Astmului, Societatea Română de Pneumologie oferă…

2 ore ago

Horoscop 9 mai. Cele șase zodii care trebuie să facă schimbări radicale în carieră

Horoscop 9 mai. Berbecii, Taurii, Fecioarele, Balanțele, Săgetătorii și Vărsătorii vor avea de cumpănit asupra…

3 ore ago

Citeste si: