Sari la conținut

Mare atenție! Gândurile ne pot influența o boală. Bolile care sunt generate de stres.

Absolut tot ceea ce gândim poate fi în favoarea sau defavoarea noastră. Gândurile sunt și cele care arag boala și care ne pot îmbolnăvi. Terapeutul Oana Berdilă ne explică cum gândurile pot determina absolut orice boală.

„Gândurile pot determina orice boală generată de secreţia de cortizol şi adrenalină. Creierul nostru are o axă, care gestionea stresul. Când spunem stres, vorbim despre stresul social, stresul emoţional şi aşa mai departe.

Cei doi hormoni sunt utili, atât timp când faci faţă unui stres acut. Dacă avem fel şi fel de situaţii care ne ţin prinşi în acest stres, vom genera stres cronic. În sângele nostru, rămâne acest cortizol şi adrenalina, care vor determina foarte multe boli. Se pot dezvolta boli metabolice, de inimă.

În momentul în care apar în sânge cortizolul şi adrenalina, eu trebuie să fug sau să lupt şi să ies dintr-o situaţie. Dacă ele continuă să fie când nu este cazul, ritmul cardiac creşte, iar inima începe să pompeze sânge în zonele în care am nevoie. Deci, opreşte circulaţia în zonele unde nu este nevoie, precum în zona digestivă”, a spus terapeutul Oana Berdilă.

Stresul cronic duce la obezitate, diabet, astm

Stresul cronic este generator de multe probleme. Persoanele care au un manşon de grăsime pe tale, ar trebui să-şi pună un semn de întrebare. Aici este vorba despre stres.

Mai pot apărea boli coronariene, diabet, obezitate, probleme de insuficienţă respiratorie.

Când al nostru creier foloseşte 20% din energia corpului, dacă în permanenţă suntem agitaţi, este nevoie să luăm de undeva energie. Şi de unde? Din mitocondrii, care sunt fabrica noastră de energie.

Când ne mâncăm energie, noi, practic, dăm drumul la acei radicali liberi. Aceşti radicali liberi fac ravagii, iar pe termen lung vorbim despre afectarea creierului.

Cauzele anumitor boli se află în emoţii şi în gânduri

La primul semnal de boală, trebuie să înţelegem că în spate se află nişte emoţii şi gânduri. Şi gândurile pot da emoţii. Omul, pe lângă emoţia pe care o are, prin gândurile şi presiunile sociale, îşi generează singur această stare.

Trebuie să vedem de unde a apărut. Cine stă în spate. Ce gânduri. Câteodată trebuie să ne schimbăm şi stilul de vială”, a mai spus terapeutul.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel