miercuri, noiembrie 30, 2022

Printre cei mai nocivi aditivi alimentari se află glutamatul de sodiu E621. Acesta este adăugat în toate alimentele şi în toate preparatele din restaurante. Scopul utilizării pudrei cristaline, asemănătoare cu zahărul sau sarea, este de a intensifica aroma mâncării pentru a obţine mai mult profit.

Glutamatul de sodiu creşte pofta de mâncare, determinându-i pe oameni să mănânce exagerat de mult, ceea ce în timp duce la îngrăşare. Medicii atrag atenţia asupra faptului că din cauza acestui aditiv se declanşează dependenţele de mâncare.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Potrivit presei americane, substanţa se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixurile pentru supă, alimente conservate şi bere, iar companiile din industrie o utilizează pentru a oferi savoare alimentelor de proastă calitate şi pentru a reduce costurile de producţie.

Alte denumiri ale glutamatului de sodiu

Glutamatul de sodiu fost descoperit în 1907 de Ikeda Kikunae, în timp ce făcea diferite experimente. Japonezul încerca să descopere  substanţa cu ajutorul căreia aroma naturală a alimentelor congelate sau conservate putea fi îmbunătăţită.

Acidul glutamic și sărurile sale pot fi gasite sub denumirile urmatoare:
– glutamat de potasiu;
– acid glutamic;
– extract de drojdie;
– cazeinat de calciu;
– cazeinat de sodiu;
– E 621;
– proteine vegetale hidrolizate;
– extract de soia;
– izolat proteic;
– glutamat monosodic;
– glutamat de sodiu;
– glutamat monopotasic.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

De asemenea, mult persoane îl cunosc și sub denumirea de monoglutamat.

În scurt timp, a devenit extrem de popular în America. Glutamatul de sodium are un efect negativ asupra papilelor gustative, iar consumul exagerat de alimente care au în componenţă acest aditiv provoacă ameţeli, migrene, palpitaţii, slăbiciuni şi dureri în piept.

Alimentele în care se găsește glutamatul de sodiu (E621)

Glutamatul de sodiu este foarte greu de evitat pentru că se găsește în foarte multe alimente și de aceea, dacă nu ne ferim de produsele ce conțin E 621, putem consuma o cantitate foarte mare.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

E 621 se găsește în: sos de soia, cârnați, salam, parizer, condimente, supe instant, brânzeturi, legume în conservă, bulion, aromă naturală de pui, sosuri și în multe alte alimente procesate.

Concluzia este că deși încă nu sunt dovezi clare în cazul efectelor pe termen lung ale glutamatului de sodiu, ar fi bine, atunci cand este posibil, să evităm consumul acestuia.

Evitați supele instant, cuburile ‘magice’ și alte condimente ce au la baza sare și E-uri, precum și mezelurile!!

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

Specialiştii susţin că glutamatul este substanţa din cauza căreia nu putem renunţa la chipsuri, snacksuri şi semi-preparate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private