Sari la conținut

Mare grijă la aceste alimente! Dau dependență exact ca fumatul

Cum arată un regim alimentar sănătos?
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adoptarea unui stil de viață sănătos începe cu metodele de preparare folosite. Pentru a asigura un aport optim de vitamine și minerale. Ce trebuie să consumi?

Mare grijă la aceste alimente! Dau dependență exact ca fumatul, avertizează experții. Dar care sunt cauzele și ce ar trebui să facem…?

Dependența are trei componente esențiale: pofta intensă, lipsa de control când vine vorba de obiectul dorinței și folosirea regulată în ciuda consecințelor negative.

Studiile arată că oamenii ating toate aceste praguri când vine vorba de anumite mâncăruri. E puțin probabil ca o persoană să saliveze intens gândindu-se la o țelină, însă acest lucru se întâmplă frecvent când e vorba de o înghețată sau de un pateu cald cu brânză sau un covrig.

Ar trebui menționat pe ambalaj, ca la țigări

Potrivit unui nou studiu american, acest fapt ar trebui indicat pe ambalajul lor – la fel ca pe cutiile de țigări, notează editițiadedimineața.ro.

Deși dependența de alimente nu este considerată în prezent o problemă care trebuie tratată, potrivit experților medicali americani ea ar trebui adăugată pe lista dependențelor deoarece, până nu se întâmplă acest lucru, nu poate fi elaborat un protocol de tratament adecvat.

Totuși, pe lângă adicție, astfel de alimente sunt peste tot iar mirosurile apetisante parcă te îmbie la tot pasul. Iar când ești în criză de timp și ai mai și sărit peste prânz sau micul dejun, șansele de a rezista ispitelor sunt foarte mici spre zero…

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: