Sari la conținut

Marina SUA a renunțat la 240 de membri ai serviciului pentru că au refuzat să se vaccineze

Marina SUA a renunțat la 240 de membri ai serviciului pentru că au refuzat să se vaccineze. 

Potrivit unui comunicat de presă al Marinei americane transmis miercuri, 240 de membri au fost eliberați pentru că au refuzat să facă vaccinul anti-covid, așa cum este cerut de mandatul de vaccinare al Pentagonului.

Dintre aceștia, 217 de membri erau în serviciu activ, iar unul era membru al Rezervei Marinei SUA. Toți acești membri ai serviciului au primit caracterizări onorabile pentru eliberarea lor din serviciu, ceea ce înseamnă că sunt încă eligibili pentru a primi beneficii pentru veterani.

Marina SUA a renunțat la 240 de membri ai serviciului pentru că au refuzat să se vaccineze

22 din cei 240 de membri au fost externați în timp ce erau încă în curs de formare în primele 180 de zile de serviciu activ.

Începând de miercuri, Marina a acordat 10 scutiri medicale permanente, 250 de scutiri medicale temporare și 50 de scutiri administrative la mandatul militar de vaccinare anti-covid pentru membrii serviciului activ, potrivit comunicatului.

În Rezerve, Marina a acordat nouă scutiri medicale temporare și nouă scutiri administrative pentru mandat.

Potrivit comunicatului, au fost primite 3.348 de cereri de scutiri religioase de la membrii serviciului activ și aproape 800 de astfel de solicitări de la membrii Rezervei Marinei. Până în prezent, nu au fost acceptate cereri de scutiri religioase.

Potrivit CNN, sunt peste 8.000 de membri ai Marinei care au rămas nevaccinați ani-covid, se mai arată în comunicat.

Termenul limită al Marinei pentru ca membrii săi în serviciu activ să fie complet vaccinați împotriva coronavirusului a fost 28 noiembrie 2021. Membrii Marinei de Rezervă au avut termen până la 28 decembrie 2021 pentru a face acest lucru.

În decembrie, Marina a anunțat că va începe să elibereze membrii care refuză să se vaccineze, în aceeași săptămână în care Forțele Aeriene au declarat că a eliberat 27 de membri ai serviciului, iar Corpul Marin a declarat că a eliberat 103.

Armata SUA, care este cel mai mare serviciu, a anunțat săptămâna trecută că va începe să separe soldații de serviciu care refuză vaccinarea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel