Sari la conținut

Mărturiile cutremurătoare ale pacienților care au supraviețuit incendiului de la Institutul Matei Balș. Existau probleme mari în furnizarea căldurii și oxigenului!

Institutul Matei Balș

În urma incendiului izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, mai mulți pacienți au făcut mărturisiri despre incident. Aceștia au oferit imaginea reală a întâmplărilor petrecute în timpul incendiului, în ciuda încercărilor autorităților de a oferi explicații.

Incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală nu este un caz izolat în sistemul sanitar. Din nefericire, în ultimii 10 ani, au avut loc peste 10 astfel de incidente în mai multe spitale din România. În urma tragediei, 8 persoane și-au pierdut viața, iar alți pacienți au fost internați la alte spitale din București.

După incendiu, au ieșit la iveală o serie de mărturii ale supraviețuitorilor. Românii, în urma evenimentului, s-au adunat în fața Institutului Matei Balș și solicită demisia președintelui Klaus Iohannis, precum și cea a șefului DSU, Raed Arafat. Românii îi consideră responsabili de tragedia petrecută în unitatea sanitară. Sătui de promisiuni și explicații de suprafață, oamenii cer schimbări majore în conducerea României.

„Au fost două explozii, două! Era un fum gros să-l tai cu cuţitul. Alergau asistentele alea, infirmierele pe holul ăla de mama focului. Era fum, explozie, ţipau – Au, au!- am sărit pe balcon. N-am mai stat. Am luat ce am putut şi am sărit pe balcon.

Nu am ieşit pe hol, că pe hol era negru. Nu puteai înţelege ce este acolo. Nu se putea respira pe hol. Nu am ieşit pe hol. Când deschideam uşa, era jale”, a mărturisit un pacient care a supraviețuit tragediei, potrivit Antena3.

Pacienții dezvăluie minciunile autorităților. Deși susțin că nu existau probleme în furnizarea căldurii sau a oxigenului, un alt pacient mărturisește că principala sursă de căldură erau sticlele cu apă încălzite de asistente.

„Dacă ne aduceau infirmierele, ne aduceau sticle cu apă să punem sub pătură, cum să nu fie frig? Apă caldă, să ne încălzim. Oamenii ăia aduceau calorifere, nouă ne-au luat două aeroterme, nu ne-a lăsat cu aerotermele. Au mai dus calorifere cu ulei, nu puteau să reziste acolo.

Oxigenul venea din pereţi, de la ţeavă. Cei care spun că nu erau probleme au minţit. Ce să zică? A fost tot timpul frig. Caloriferele erau o treime călâi, toţi elemenţii”, mărturisește supraviețuitorul, potrivit Antena3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.