Sari la conținut

Mărturisiri tulburătoare ale Olenei Zelenska: „Când una dintre noi e ucisă, violată…”

Războiul lui Putin a ucis oameni, distrus orașe, a destrămat familii, mamele și-au dus copii  în locuri mai sigure. Mai mult, eliberarea oraşelor ucrainene de sub ocupaţie rusească scoate la iveală tot mai multe dovezi ale crimelor de război făcute de militarii ruşi. În acelaşi timp, soţia preşedintelui Ucrainei face mărturisiri tulburătoare.

Mărturisiri tulburătoare al Olenei Zelenska: „Când una dintre noi e ucisă, violată…”

În ziua invaziei, 24 februarie, Olena Zelenska își amintește că a fost trezită între orele 4 și 5 dimineața de un zgomot puternic, despre care a aflat mai târziu că a fost o explozie.

A fost ultima dată când și-a văzut soțul în costum, a spus ea. După aceea, totul a ținut de ordin militar. În primele zile ale războiului, biroul președintelui a devenit în curând o unitate militară, separându-l pe Volodimir Zelenski de familia sa. Din acea zi, ei au vorbit doar prin telefon.

„A început”, a fost tot ce a spus președintele Zelenski, potrivit unui interviu pentru Vogue, citat de Daily Mail.

Întrebată ce le-au spus celor doi copii ai lor, Olena Zelenska a spus că „nu a fost nevoie să le explici nimic copiilor. Ei văd totul, la fel ca orice copil din Ucraina. Cu siguranță, acest lucru nu este ceva ce ar trebui să vadă copiii, dar copiii sunt foarte cinstiți și sinceri. Nu poți ascunde nimic de ei”.

Când vine vorba de copii, cea mai bună strategie este adevărul, a adăugat ea. Zelenska a spus că Vladimir Putin și-a propus să divizeze poporul ucrainean, dar că o astfel de misiune este imposibilă cu ucrainenii.

Când unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simțim că toți suntem torturați

„Când unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simțim că toți suntem torturați, violați sau uciși. Nu avem nevoie de propagandă pentru a simți conștiința civică și pentru a rezista. Această furie și durere personală, pe care o simțim cu toții, este cea care activează instantaneu setea de a acționa, de a rezista agresiunii, de a ne apăra libertatea”, a declarat Zelenska.

Olena Zelenska a descris situația critică a femeilor din Ucraina:

Mii de femei au fost nevoite să nască în adăposturi antiaeriene, precum cel din Mariupol, din cauza condițiilor în care trăiesc, iar altele și-au riscat viețile în timp ce fugeau pe jos din orașele ocupate, luându-și copiii fără ajutorul soților, fraților și taților lor – care au trebuit să rămână și să lupte împotriva invadatorilor.

Pe măsură ce orașele sunt dezobișnuite, lumea își dă seama de ceea ce fugeau acele femei, a spus ea. Bucha, precum și alte sate din jurul Kievului, au fost eliberate după ce forțele rusești s-au retras, dezvăluind gropi comune de civili măcelăriți.

Anterior, Rusia a ignorat coridoarele umanitare și a bombardat civilii care fugeau din orașele ocupate, mulți dintre ei femei și copii.

Aproximativ patru milioane de femei și copii ucraineni au migrat în alte țări, luându-și viața de la capăt departe de casă.

Ea a declarat că este infinit de recunoscătoare pentru țările care au primit ucraineni care au fugit din războiul cu Rusia, dar și-a adăugat vocea la apelul pentru aplicarea unei zone de interdicție aeriană – cu speranța de a preveni atacurile cu rachete rusești asupra zonelor civile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.