miercuri, martie 29, 2023

Sărbătorile Pascale se află pe lista celor mai importante sărbători din an. Cu toate acestea, este și o sărbătoare a exceselor, de multe ori, deoarece masa festivă poate conține multe feluri de mâncare.

De asemenea, preparatele tradiționale sunt și foarte grele pentru digestie. În acest caz, este necesar să ai grijă la tranziția din post. Trecerea bruscă la consumul alimentelor de origine animală, după post, poate cauza simptome neplăcute și probleme de digestie.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Totuși, nu putem refuza zecile de preparate tradiționale. Pentru a diminua efectele negative putem consuma…ananas! Ananasul este un fruct cu proprietăți naturale de facilitare a digestiei.

Ananasul te scapă de indigestie

Tudor Ciuhodaru, medic, dezvăluie la B1 TV ce putem face pentru a preveni problemele de digestie.

Puteți începe cu friptură, precedată de o salată de crudități, asociata unei granituri de legume făcută la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia.

Nu uitați că există și salate și fructe proaspete și că puteți face o plimbare în aer liber, dacă nu, veți avea de tras după excesul caloric din această perioadă.
După post, dacă nu vrem să ajungem la spital, să începem cu brânzeturi, salate și alimentate mai puțin grase, în așa fel încât tocăturile, prăjelile, carnea grasă să fie consumate în a doua etapă și să dăm posibilitatea sistemului nostru digestiv să se acomodeze la acest aport caloric și nu numai.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru durerile de spate: schimbați aceste...

Combinația de grăsime și alcool duce aproape întotdeauna la colecistite, pancreatite, cazuri grave și nu chiar de Terapie Intensivă și intervenții chirurgicale. Să facem pauză între masă, să distanțăm la 30-40 de minute între felurile de mâncare, în așa fel încât să nu fie toate dintr-o dată. Și felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a ne suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

Nu uitați că o durere epigastrică, de tipul dureri vărsături, mai ales la un pacient cu risc poate să însemne primele semene ale unui infarct miocardic și în aceste condiții evaluarea este extrem de importantă”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private