Sari la conținut

Măşti pentru ten din ingrediente naturale. Vezi trei reţete testate de sute de ani, cu struguri, orez şi năut

În trecut, femeile ştiau să arate bine fără creme şi minuni în sticle fandosite. Vă oferim câteva soluţii de înfrumuseţare care au la bază ingredinte banale precum orez, struguri sau năut.

Minunile din natură pe care femeile din întrega lume le folosesc pentru a se menţine frumoase sunt poate ciudate, dar cât se poate de eficiente. „Aceste reţete sunt sursă de inspiraţie pentru producătorii de cosmetice pentru că aparent au efect, dar se şi bucură de o notorietate transmisă din ge­neraţie în generaţie„, crede medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Orez pentru întinerire şi arsuri solare.
Petele maronii de pe piele apar fie odată cu înaintarea în vârstă, fie din cauza razelor soare. O soluţie pentru eliminarea lor vine din Coreea şi are la bază orezul. Se umezeşte o bucată de vată în apa în care fiert orezul şi se aplică direct pe piele. Orezul conţine acizi care stimuează formarea de colagen, sunt bogaţi în antioxidanţi şi au propietăţi antiinflamatoare.
Fiertura de orez poate fi folosită ca bază emolientă. Acidul para-aminobenzoic este bogat în vitamina B şi fiertura de orez poate să fie o soluţie naturală de fotoprotecţie sau împotriva arsurilor solare”, spune dermatologul Mihaela Leventer.

Strugurii, secretul tinereţii franţuzoaicelor.
Femeile din Franţa, faimoase pentru ţinutele impecabile şi frumuseţea naturală, se folosesc de struguri pentru a se menţine tinere. Strugurii pisaţi, cu tot cu sâmburi, se aplică direct pe piele. Fructul zeilor conţine acid linoleic şi polifenoli, excelenţi antioxidanţi, care au un efect incredibil asupra tenului.

„Extractele din boabe de struguri sunt foarte des utilizate şi în industria cosmetică. Antioxidanţi îndepărtează radicalii liberi care contribuie la deteriorarea celulară „, mai spune specialistul în dermatologie.

Mască indiană pentru strălucirea pielii.
E folosită de indience în ziua nunţii pentru ca mireasa să fie radiantă. Într-o ceaşcă se amestecă făină de năut, care absoarbe grăsimea tenului, trei linguri de praf de curcumă, un ingredient folosit de obicei în bucătăria asiatică. Este un bun antiseptic şi antiinflamator. Cele două se amestecă cu ulei de migdale până se transformă într-o pastă.
Se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze preţ de câteva minute. Rezultatele se văd imediat, tenul e curăţat şi hidratat, iar pielea devine moale şi luminoasă.

Medicii recomandă să nu ne bazăm doar pe remedii naturiste pentru a ne îngriji pielea.
„Aceste plante sunt utile pentu corp, dar sunt şi sursa multor alergii de contact. Produsele cosmetice sunt ceva mai sigure pentru că selectează aceste ingrediente şi sunt controlate pentru a se evita reacţii adverse”, conchide specialistul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: