Sari la conținut

Măsurile împotriva virusului, o aberație. Autoritățile au profitat la MAXIM. Un cercetător român rupe tăcerea

Portrait of asian man wearing N95 mask to against PM 2.5 air pollution.

După studii îndelungate, cercetările asupra factorilor de protecție împotriva noului virus, au ajuns la concluzia că testările, indiferent de felul lor, reprezintă doar un transfer de bani. Practic, singura protecție împotriva virusului la care a ajuns cercetătorul român Cristian Apetrei este masca de protecție și igienizarea corespunzătoare.

Măsurile împotriva virusului, o aberație. Autoritățile au profitat la maxim. Un cercetător român rupe tăcerea

Cercetătorul român Cristian Apetrei și-a exprimat opinia pe contul personal de socializare. Acesta spune că „o masca purtată corect este o acțiune net, dar net mai eficientă decât 286,500 de testări inutile”.

„Masca nu trebuie să fie perfectă pentru ca să rupă lanțul de iubire între SARS-CoV-2 și gazda lui geto-dacică. Vreau să reiterez că nu sunt un taliban al măștii. Cred, și am repetat chestia asta ad nauseam, că este excesiv să ceri oamenilor să poarte masca în toate spațiile deschise. În aer liber, transmisibilitatea SARS-CoV-2 este de 17-19 ori mai redusă decât în încăperi (încă nu știm datele legate de Omicron)…. O masca purtată corect este o acțiune net, dar net mai eficientă decât 286,500 de testări inutile”, a explicat cercetătorul român pe contul personal de socializare.

Cristian Apetrei critică măsurile luate de Ministerul Sănătății. El crede că în locul măsurilor draconice pe care nu le respectă nimeni, ar trebui să fie implementate reguli eficiente care să fie impuse la locul de muncă, în cluburi, la școală, la mall și la biserică.

Cercetător: Ar fi mult mai simplu și mai ieftin pentru bugetul statului să furnizeze măști gratuite copiilor

„Ministerul Sănătății, în loc să facă focuri de artificii cu teste inutile gratuite suportate cu o generozitate debilă de la buget, mai bine ar lua măsuri să furnizeze măști gratuite, în special pentru mediile la risc. Ar fi mult mai simplu și mai ieftin pentru bugetul statului să furnizeze măști gratuite copiilor în școli-locul cel mai vulnerabil în acest moment. Sau la biserică. Sau la spital. Altfel, testele gratuite nu sunt decât un vector de transfer al banilor de la buget în niște buzunare încăpătoare”, a precizat Cristian Apetrei, potrivit stiridiaspora.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.