Sari la conținut

Măsurile restrictive din perioada sărbătorilor de iarnă nu vor avea legătură cu incidența. Andrei Baciu: „Cel mai probabil vor fi reglementate de folosirea certificatului verde”

Măsurile restrictive din perioada sărbătorilor de iarnă nu vor avea legătură cu incidența. Andrei Baciu: „Cel mai probabil vor fi reglementate de către existența și folosirea certificatului verde”

Marți, 23 noiembrie, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a explicat că măsurile anti-pandemie în perioada sărbătorilor de iarnă nu vor avea neapărat legătură cu incidența.

Cel mai probabil „vor fi reglementate de către existența și folosirea certificatului digital european. Știți în câte țări la nivel global este folosit certificatul digital european? 75 de țări”, a declarat Andrei Baciu, potrivit B1 TV.

Măsurile restrictive din perioada sărbătorilor de iarnă nu vor avea legătură cu incidența

Andrei Baciu a explicat ce se întâmplă cu accesul în magazine non-esențiale odată ce incidența va fi mai mică de 3 la mie.

„Pentru perioada în care vorbim acum există această reglementare în care sunt toate activitățile peste 3 la mie, unde intră certificatul verde, însă la ce vă referiți dumneavoastră – vă referiți la activități care au fost reglementate și care au directă legătură cu certificatul digital european, unde aici sunt două demersuri și aici este o situație care se suprapune, și despre asta voiam să vă spun.

Citeste si:

În primul rând, au fost câteva chestiuni adoptate de Guvern care au ajuns în Parlament pentru a fi adoptate, unde nu a fost luată încă o decizie”, a declarat Andrei Baciu, potrivit sursei citate.

Andrei Baciu: „Cel mai probabil, vor fi reglementate de către existența și folosirea certificatului verde”

Vicepreședintele CNCAV a ținut să sublinieze că, deși nu s-au stabilit măsurile restrictive pentru sărbătorile de iarnă, acestea vor avea legătură cu folosirea certificatului verde.

„Este o chestiune care se suprapune din punct de vedere juridic și cred că în perioada imediat următoare se va găsi o soluție care să poată să fie aplicată ca lucrurile să fie clare pentru sărbători.

În momentul de față, nu poate nimeni să spună care va fi exact framework-ul legislativ de sărbători. Pentru că acestea, cel mai probabil, vor fi reglementate de către existența și folosirea certificatului digital european”.

El susține că „aceasta este regula la nivel european și nu numai la nivel european”.

„Este o inițiativă europeană. Știți în câte țări la nivel global este folosit certificatul digital european? 75 de țări. Tocmai pentru că sunt locuitori ai altor țări care își doresc să vină în Europa, și țările respective au adoptat un mecanism similar, identic.

(…) Va exista pentru sărbători adoptarea unor reguli care nu au legătură cu incidența, că despre asta este vorba. (…) Dacă ne uităm ce se întâmplă în vestul Europei și centrul Europei, toată Europa se confruntă cu un val, cu o situație epidemiologică fără precedent”, a mai spus Andrei Baciu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.