Sari la conținut

Certificatul sanitar european, solicitat la intrarea în magazine? Noi restricții pentru persoanele care refuză imunizarea

Un nou val al pandemiei de coronavirus amenință toată Europa. Astfel, noi restricții ar putea fi implementate pentru siguranța oamenilor și limitarea răspândirii virusului. Certificatul sanitar european ar putea fi solicitat chiar și la intrarea în magazine, potrivit autorităților.

Tot mai multe state europene iau în considerare implementarea unor noi restricții pentru persoanele care refuză vaccinarea. În timp ce un nou val amenință Europa, autoritățile din mai multe țări caută soluții pentru a diminua efectele negative și răspândirea coronavirusului.

Certificatul sanitar european, bilet pentru intrarea în magazine

Temerile cu privire la un nou val al pandemiei de coronavirus intensifică în mai multe state europene apelurile la vaccinare. Se vorbește deja tot mai intens despre o serie de restricții la care ar putea fi supuși cei care refuză imunizarea, comunică RRA, citat de Rador.

Germanii nevaccinați s-ar putea confrunta cu restricţii în următoarele luni – a avertizat şeful de Cabinet al Cancelarului Angela Merkel, Helge Braun, într-un interviu publicat astăzi în Bild am Sonntag.

Citeste si:

În cazul unui al patrulea val dur al pandemiei, aceștia, chiar testați fiind, ar putea constata că li se blochează accesul în restaurante, baruri, stadioane, cinematografe și în alte instituții sociale, pentru că riscul pentru toți ceilalți devine prea mare – a mai spus oficialul.

Medic fiind, Helge Braun i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze, argumentând că vaccinurile sunt eficiente în proporție de aproximativ 90% în prevenirea unor forme grave ale bolii.

Pentru un nou val pandemic se pregătește acum și Slovacia, unde în cazul unui asemenea scenariu certificatul sanitar european pentru COVID-19 va putea fi folosit ca bilet de intrare în magazine.

De certificatul sanitar se vorbește și în Franța, dar și în Italia, iar Grecia cere clienților restaurantelor, barurilor și cafenelelor cu spații în interior să facă dovada vaccinării sau a testării negative în ultimele 72 de ore.

Aceste măsuri au generat însă furia celor opuși vaccinării, care au protestat adesea violent. Ultimele astfel de manifestaţii au avut loc în Franţa, Italia, dar şi la Sydney, în Australia.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.