Sari la conținut

Leac pentru diabet, obezitate, osteoporoză, artrită, cardiopatie, colesterol mare: „Distrugătorul de zahăr”, planta folosită de mii de ani în medicina ayurvedică

Diabetul de tip 1
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
În trecut, medicii credeau că diabetul de tip 1 era în întregime genetic. Cu toate acestea, nu toți cei care suferă de diabet de tip 1 au antecedente familiale.

Leac pentru diabet, osteoporoză, artrită, cardiopatie, astm, constipație, colesterol mare, obezitate: „Distrugătorul de zahăr”, planta folosită de mii de ani în medicina ayurvedică din India.

 

Leac pentru diabet, osteoporoză, colesterol mare, artrită, cardiopatie, obezitate, Gymnema Sylvestre este cunoscută în limbaj popular și sub denumirea de „gurmar”, care înseamnă „distrugător de zahăr” în limba hindi.

”Distrugătorul de zahăr” este o plantă renumită în medicina ayurvedică și are beneficii importante pentru sănătate.

Folosită de mii de ani în medicina ayurvedică din India, planta are o gamă largă de efecte terapeutice ca remediu natural eficient pentru diabet, în principal.

Planta a fost menționată în Materia Medica din India și utilizată în tratarea afecțiunilor provocate de stilul de viață: diabet, stres, hemoroizi, hipertensiune etc.

În India existau numeroase triburi, fiecare având specificul său în utilizarea acestei plante, creditând-o astfel cu multiple efecte – antidiabetic, stimulent, stomahic, diuretic, laxativ, acru, anti-icter, astringent, expectorant, emetic, cardiotonic și antihelmintic, efecte ce îi oferă plantei un spectru foarte larg de utilizări în diferite afecțiuni precum diabetul, artrita, anemia, osteoporoza,  hipercolesterolemia, cardiopatia, astmul, constipația, infecțiile microbiene, indigestia.

Singura plantă care distruge diabetul

Gymnema sylvestre este sigura plantă capabilă să vindece diabetul de tip I si II prin refacerea celulelor pancreatice secretoare de insulină (celulele beta din insulele Langerhans).

Extractul de Gymnema sylvestre are ca principali constituenți activi acidul gymnemic si gurmarinul, dar și rășini, saponine, stigmasterol, quercitol, betaină, colină, trimetilamină.

Potrivit unui studiu publicat în World Journal of Current Medical and Pharmaceutical Research, planta are o eficiență mare asupra diabetului de tip 2.

La studiu au participat 30 de persoane cu diabet de tip 2 și, timp de 6 luni, au folosit preparate pe bază de Gymnema Sylvestre (inclusiv tinctură).

După șase luni, s-a înregistrat o scădere semnificativă a zahărului din sânge.

Ajută și la scăderea în greutate

În afară de diabet, planta mai are efecte benefice și pentru alte afecțiuni, cum ar fi: artrită, anemie, osteoporoză, hipercolesterolemie, cardiopatie, astm, constipație, infecții microbiene, indigestie, scăderea apetitului.

De asemenea, planta poate fi folosită și ca antiinflamator și diuretic.

Gymnema are perspective bune în special în tratamentul diabetului, deoarece prezintă efecte pozitive asupra homeostaziei glicemiei, controlează pofta de zahăr și stimulează regenerarea pancreasului.

Cei care caută suplimente pentru slăbit, pot lua în calcul și această plantă. Pusă pe limbă sub formă de supliment alimentar, această plantă va bloca absorbția zahărului prin papilele gustative și pereții intestinali.

Practic, nu vom mai simți gustul de dulce și astfel nu vom mai consuma așa de multe dulciuri, respectiv multe calorii.

Componenta activă primară a plantei, acidul gimnemic, are receptori atât în intestin, cât și pe limbă, care împiedică absorbția zahărului, reducând pofta de mâncare și susținând nivelul zahărului din sânge.
De asemenea, sprijină producția și eliberarea naturală și sănătoasă de insulină în sânge și ajută la echilibrarea cantității de zahăr care circulă în sânge, stimulând în același timp organismul să ardă grăsimile drept combustibil.
Planta este și un diuretic ușor și poate ajuta în caz de retenție de apă, acesta fiind un alt mod prin care poate contribui la pierderea în greutate.
Potrivit unui studiu realizat pe un număr de 60 de persoane cu obezitate care au luat extract din planta Gymnema Sylvestre, s-a constatat o scădere a greutății corporale cu 5-6%.
De asemenea, același studiu a arătat că participanții au înregistrat o reducere a aportului zilnic de alimente, ceea ce i-a ajutat să slăbească mai rapid.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel