Sari la conținut

Medic arestat pentru că venea rar la muncă, dar încasa un salariu de zeci de mii de lei

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Magistrații de la Judecătoria Roman au decis să îl aresteze preventiv pe medicul specialist Eugen-Leonard Chirițescu, angajat la Centrul de Îngrijire Bozieni din județul Neamț, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Potrivit motivării sentinţei în acest caz, procurorii susţin că medicul „nu s-a prezentat la serviciu decât sporadic (în unele zile stând maxim două ore, iar în altele nu venea deloc) și nu a prestat activitățile la care era obligat prin contractul de muncă și fișa postului”.

Medicul este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, potrivit antena3.ro. În același dosar mai sunt cercetați directorul instituției și un asistent medical, care știau că medicul specialist nu se prezenta la serviciu.

 

 

Sursă foto: pixabay

Prejudiciu de aproape 20.000 de lei

„Nu a prestat activitățile la care era obligat prin contractul de muncă și fișa postului, sprijinind totodată pe directoarele centrului să întocmească, să semneze diverse documente (foi colective de prezență, pontaj, grafic, stat de plată, prin care s-a atestat, în mod necorespunzător, prezența sa zilnică la locul de muncă în conformitate cu programul stabilit) și să aprobe plata drepturilor salariate.

Aceste demersuri au avut ca urmare cauzarea unui prejudiciu material în dauna persoanei vătămate, prin încasarea drepturilor salariate necuvenite, calculate la un salariu brut lunar: 12.082 lei (la care se adaugă sporul pentru condiții deosebite în cuantum de 6645 lei și indemnizația de hrană în cuantum de 347 lei)”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel