duminică, februarie 5, 2023

Românii, mai dezbinați ca oricând. Medic ATI: „Soluția ar fi să fie lăsați oamenii în secțiile ATI, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă”.

După ce mii de oameni au ieși în stradă să protesteze împotriva măsurilor luate de Guvern, dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Bucureşti, a reacționat pe pagina sa de Facebook. Meciul ATI este de părere că cele două tabere în care s-au împărțit românii trebuie să „intre în dialog”.

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

Dr. Laura Zarafin le recomandă oamenilor care nu cred în existența virusului SARS-CoV-2 să facă o vizită în secțiile ATI. Medicul consideră că doar dialogul rațional și informațiile corecte ne vor ajuta să avem din nou o viață normală.

Medic ATI: „Există două lumi paralele”

„După un an toți suntem frustrați de restricții, de lipsa socializării, tot mai multi oameni sunt anxioși. Altii depresivi, unii furioși alții pur si simplu au obosit.
Există realitatea cadrelor medicale care văd zilnic oameni ajunși in spital foarte târziu, în stare extrem de gravă, luptându-se pentru fiecare respirație. Și există realitatea celor care știu doar că și-au pierdut locurile de muncă, că nu își mai regăsesc viețile. Că sunt forțați să stea în case, fără perspectiva de mai bine (sau cel puțin nu au certitudinea că se va termina vreodată coșmarul numărării victimelor virusului).
Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reusi ceva.
Aceste doua lumi trebuie să intre în dialog.

Dr. Laura Zarafin: „Soluția ar fi să fie lăsați oamenii în secțiile ATI, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă”

Poate că soluția ar fi sa fie lăsați oamenii în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă.
Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile ATI Covid și să transmită imagini.
Există cu certitudine masuri exagerate. Nu știu dacă închiderea magazinelor mai devreme în weekend sau oprirea circulației la ora 20 in weekend sunt măsuri care vor împiedica infectările cu SarsCov2.
Cumva însă e nevoie de explicații, de muncă de lămurire și de putere de convingere. Pentru că suntem toți într-o perioada dificilă și nu o vom depăși decât prin înțelegere, prin dialog rațional și informații corecte.
La o viață normală nu vom putea sjunge decât prin echilibru, dialog și înțelepciune”, este mesajul medicului laura Zarafin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private