Sari la conținut

Medic britanic atac fără precedent la adresa lui Halep: „S-a dopat, iar prietena ei, medic, a vorbit avioane! Asta e medicina românească!”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

În scadalul de dopaj al Simonei Halep a intervenit și un medic din Marea Britanie, care a lansat un atac fără precedent la adresa sportivei.

Mihai Balanica, un doctor român care activează în Marea Britanie, nu crede în nevinovăția Simonei Halep, după ce dubla campioană de Grand Slam a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Medicul a lansat inclusiv un atac la adresa reputatului doctor Dana Safta, apropiată a Simonei Halep, care a exclus varianta ca sportiva să fi luat intenționat roxadustat.

Doctorul din Marea Britanie s-a dezlănțuit pe Twitter la adresa celor două:

„Medicina românească! LOL (n.r. – râd în hohote). Eu sunt doctor în Londra. Ce zice prietena ei e o varză completă! Partea cu tromboza: aduce bucăți complet separate de informații și le pune la un loc, ca să își apere prietena. Voi ignorați evidența: idolul vostru s-a dopat! E simplu! Dana Safta e un ORL-ist bun, dar ce vorbește ea sunt avioane”, a scris Mihai Balanica.

Într-o altă postare, doctorul din Marea Britanie a subliniat:

„Fiecare sportiv care se dopează pozează într-un om integru! Rahat! Un dopat e un dopat!”.

Acesta a manifestat această reacție după ce Dana Safta, medicul și prietena apropiată a Simonei Halep, a vehiculat posibilitatea ca Simona Halep să se fi contaminat cu roxadustat, substanță interzisă din categoria EPO, niciunde altundeva decât în restaurantul de la US Open.

Mai mult, potrivit jurnalistei Oana Zamfir, consiliera Simonei Halep îi bănuiește și pe cei de la laborator că ar fi putut contamina probele recoltate Simonei Halep.

Medicamentația luată de Simona Halep

Conform medicului care a colaborat cu Simona Halep, sportiva lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Totodată, Dana Safta exclude ca sportiva să fi luat intenționat Roxadustat, deoarece ar fi avut probleme în timpul operației la nas:

„Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.

Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză. Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva… Să-i pună ceva în sticlă”, a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel