Sari la conținut

Medic imunolog, amenințat cu moartea, după ce a declarat public acest lucru. Nu este primul caz

Vaccinarea copiilor este un pas important în limitarea răspândirii virusului. Cu toate acestea, multe persoane încă sunt sceptice în privința serurilor anti-COVID, în special dacă acestea sunt destinate copiilor.

Nu de puține ori medicii care susțin public imunizarea copiilor sunt priviți cu neîncredere. Cu toate acestea, administrarea serurilor este studiată, iar siguranța și eficacitatea sunt garantate.

Medicii care încurajează vaccinarea copiilor sunt, adesea, puși la îndoială sau, în cazuri extreme, sunt amenințați cu moartea.

Acesta este și cazul unui medic imunolog din Italia, Antonella Viola, care a susținut public vaccinarea copiilor de vârste fragede.

Imunolog, amenințat cu moartea deoarece susține vaccinarea copiilor

Antonella Viola este unul dintre cei mai importanți experți italieni în imunologie. Femeia se află sub protecția autorităților, după ce a primit un glonț într-o scrisoare, drept amenințare după ce a recomandat și susținut vaccinarea copiilor mici.

Respectivul document conținea amenințări către ea și familia ei. În urma anchetei, autoritățile au concluzionat că acestea au venit în contextul în care medicul este un susținător cunoscut al vaccinării copiilor, comunică BBC, citat de Antena 3.

Imunologul a confirmat informațiile, dezvăluind că a fost amenințată cu împușcarea.

„Acești oameni sunt anti-vaxxeri care nu știu decât să urască, să respingă logica și legile și să creeze tensiuni și violență”, a spus Viola.

Medicul a spus că nu se va opri din a susține vaccinare copiilor, fiind un lucru benefic în contextul pandemic actual.

„Voi continua să-i sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii, pentru că așa este corect”, a subliniat expertul imunolog.

Din nefericire, acesta nu este un caz izolat. Astfel de amenințări au vizat și parlamentarii francezi, în timpul unor dezbateri pentru aprobarea pașaportului de vaccinare.

În Olanda, locuința unui lider politic, Sigrid Kaag, a fost atacată de un individ, adept al teoriei conspirației. Omul a fluturat o torță aprinsă, scandând sloganuri de extremă dreapta și a transmis totul live pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel