Sari la conținut

Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de medicul de gardă UPU: „Nu mi-a făcut niciun fel de anestezie”

O tânără pacientă din Iași a fost amenințată de medicul de gardă că, dacă mai țipă de durere, o să oprească tratamentul.

Incidentul a avut loc miercuri, 31 mai, la Unitatea de Primiri Urgențe Stomatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de medicul de gardă UPU

Beatrice Dămăceanu susține că a ajuns la UPU puțin după ora 20:00, cu dureri crunte la o măsea. Și deși nu avea pacient, medicul de gardă, dr. Irina Mihai, s-a arătat deranjată de prezența sa și a lăsat-o să aștepte 15 minute pe hol.

„Era foarte târziu și medicul meu stomatolog, la care merg de 9 ani, terminase programul, așa că m-am deplasat la medicul de gardă de la Spitalul «Sf. Spiridon».

Doamna stomatolog care era de gardă părea foarte revoltată că am deranjat-o. Probabil că avea altă treabă mai importantă de făcut. Am așteptat 15 minute pe holul spitalului, după care am intrat în cabinet.

După ce și-a pus mănușile, aceasta a pus mâna pe clanța de la ușă și a închis-o, apoi a început să umble prin sertare să caute instrumente. Eu am rămas șocată că după ce a făcut toate astea a început să-mi umble prin gură. A început să umble cu o freză la măseaua cu probleme, iar în acel moment am început să țip de durere.

Menționez că nu mi-a făcut niciun fel de anestezie, ceva care să-mi amelioreze durerea, ca să poată umbla la măsea. Doamna stomatolog m-a amenințat că, dacă mai țip, mă lasă așa și nu-mi mai efectuează tratamentul.

La a doua atingere, la fel de dureroasă, m-am ridicat de pe scaun și am plecat”, a declarat Beatrice Dămăceanu, potrivit BZI.

A ajuns la cabinetul stomatologic de la UPU cu dureri insuportabile

Credit foto: bzi.ro

Cum se apără medicul ieșean: „Sunt medic primar, am 25 de ani de experiență”

Medicul de gardă din Iași susține că pacienta era extrem de nervoasă încă de la început și țipa atât de tare încât era posibil să se audă de afară.

„Fata a fost foarte recalcitrantă de cum a intrat. Era genul de pacient care colabora greu. Bun, am înțeles că avea o durere, eu eram fără asistentă, pacienta a fugit realmente de pe scaun.

Nu i-am făcut mare lucru, m-am dus să-mi iau o sondă de la măsuța cu instrumentar steril, timp în care ea s-a ridicat și a zis că nu mai are nevoie. Țipa foarte tare de la primele secunde, abia dacă o atingeam și țipa. I-am spus să nu mai țipe, că nu vreau să se audă de afară, să creadă că o chinui”, a declarat medicul, potrivit sursei citate.

Dr. Irina Mihai a precizat că nu i-a făcut anestezie pacientei, pentru că era iritată peste măsură, dar și pentru că nu-i știa istoricul medical.

„Dacă nu poți să stai, sunt alte metode, adică cu anestezie generală, nu chinuim oamenii și nu-i maltratăm. Nu i-am făcut deloc anestezie, anesteziile astea nu sunt chiar floare la ureche, nu se fac în orice fel de condiții. Ea era surescitată, eu nu puteam să recurg imediat la o anestezie, în condițiile în care nu cunosc pacientul, sunt singură, adică fără asistentă, nu se face anestezia așa, imediat.

Nici nu am avut timp, numai cât am pus un pic freza, cred că am dat jos doar pojghița de la plombă și nu am apăsat, nu am insistat mult, am lăsat-o să clătească, dar la prima clătire a și plecat. Ea era supărată de cum a venit, iar la stomatologie trebuie să avem un pic de înțelegere și de răbdare, că doar medicul ăla ne ajută.

E ușor să faci rău. Nu a fost nicio problemă, trebuia să aibă un pic de înțelepciune. Eu m-am dus să iau o sondă tocmai ca să nu mai folosesc turbina, că am văzut că nu acceptă, oricum cred că aș fi putut să scot cu sonda fără freză, dacă m-ar fi lăsat.

Dar freză din prima nu aveam cum. Cu pacientul care e cu durere, e obosit, e un pic mai dificil de lucrat, dar în cele din urmă eu reușesc să-i stăpânesc, dar nu am reușit cu dânsa”, a mai spus medicul.

Dr. Mihai a explicat și de ce nu s-a dezinfectat pe mâini și spune că nu înțelege de ce pacienta a plecat înainte de finalizarea tratamentului.

„Eu am experiență, sunt medic primar, am 25 de ani în spate. Nu e nimic, probabil că o să călcăm pe urmele profesorilor, adică o să pățim și noi, medicii, ce pățesc profesorii. Eu mă gândeam că o să revină, au mai fost cazuri, dar la copii, nu stăteau, plângeau, dar îi lămureau părinții și reveneau.

Oricum, mai aveam extrem de puțin și e păcat că nu a stat până la capăt. Zice că nu m-am dezinfectat, dar ce, trebuia să-mi torn găleata cu dezinfectant, mi-am pus mănuși”, a concluzionat dr. Irina Mihai.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: