duminică, aprilie 2, 2023

Vaccinarea copiilor este esențială pentru a-i proteja de posibilele efecte negative ale virusului și, de asemenea, pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus. Campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 5-11 ani va începe, susțin autoritățile, în această lună.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani vor avea aceeași procedură de vaccinare, însă cantitatea serului administrat va fi mult mai mică.

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

Vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare, care este estimată pentru cea de-a doua jumătate a acestei luni, iar ulterior se vor putea efectua programări, informează platforma RO VACCINARE.

Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12 -17 ani, mai precizează specialiștii.

Ce trebuie să știi despre vaccinarea acestei grupe de vârstă

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Doza de Comirnaty (Pfizer) 5-11 și 12+

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie.

Platforma de programare a fost actualizată de către STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și se vor putea efectua programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

Te-ar mai interesa: Simptomele și cauzele circulației deficitare în or...

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni”, comunică RO Vaccinare.

Care este riscul de miocardită?

Miocardita este o afecțiune care determină inflamarea mușchiului inimii numit miocard. Aceasta a fost observată în cazul tinerilor care s-au vaccinat, în categoria 12-17 ani, în special în cazul băieților. Acest efect advers este rar și nu a pus viața pacienților.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

„Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8.7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4.3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0.2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile”, adaugă RO Vaccinare.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private