Sari la conținut

Medic ORL fals, prins de poliţişti în Bucureşti după ce a înşelat o pacientă

Medic
Sursă foto: pixabay
Ce inseamna juramantul lui Hipocrate pentru medici

O femeie care pretindea că este medic ORL în Bucureşti a fost prinsă de poliţişti în urma unei sesizări făcută de o pacientă. Aceasta folosea o ştampilă falsă pentru a prescrie rețete de tratament.

Potrivit anchetei, femeia care pretindea că este medic ORL în Bucureşti îşi desfășura activitatea cu intenție la o adresă din Sectorul 2. Planul ei de a consulta pacienți şi a prescrie rețete false a fost dat peste cap când pe fir a intrat poliţia.

“În perioada martie-iulie 2022, cu intenție, la o adresă din Municipiul Bucureşti, sector 2, o inculpată a exercitat fără drept profesia de medic, calitate pe care nu o deţinea, cu ocazia efectuării unor controale medicale specifice profesiei de medic ORL ce au constat în examinarea directă – nemijlocită a unei paciente, recomandarea unor tratamente de specialitate, eliberarea unor rețete pentru tratarea cu anumite medicamente şi stabilirea unor diagnostice medicale clare”, au precizat procurorii.

În acest context, procurorii au cerut prin rechizitoriu să fie pus sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare ale femeii, până la concurență sumei de 54.600 lei (10.000 euro constituire parte civilă, plus 5.000 lei cheltuieli judiciare) în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, potrivit ziare.com.

Falsul medic ORL a fost trimis în judecată de procurorii bucureșteni, iar dosarul cauzei a fost înaintat pentru soluționare Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel