Sari la conținut

Medic român: Merită să încercăm o cură cu porumb fiert, o dată pe an. Are beneficii uimitoare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Beneficii, porumb fiert. Delicios și dietetic, porumbul fiert conține fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire.

Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5.

“O dată pe an, vara, merită să încercăm o cură cu porumb fiert. Datorită acidului folic, organismul capătă energie. Magneziul şi vitamina E prezente în porumb ajută inima să se menţină sănătoasă, crescând elasticitatea vaselor de sânge. De asemenea, este un bun detoxifiant şi ajută la menţinerea unei bune digestii, deoarece conţine multe fibre.

Prin consumul de porumb fiert, prevenim cancerul la plămâni, datorită substanţei numita beta-cryptoxanthin. Vitamina E din porumb ajută celulele să se reînnoiască, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii”, a explicat dr. Daniela Stan, medic de familie, pentru adevarul.ro. 

Bogat în vitaminele din grupa B, mai ales B1, porumbul este un aliat în luptă împotriva stresului, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. Vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct.

60% dintre nutrienți se păstrează și după fierbere

“Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 — 90%), conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre.

Chiar dacă prin fierbere îşi pierde o parte din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează”, explică medicul. Energizează organismul Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor.

Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii. Carbohidraţii cuprinşi în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor.

Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel