Sari la conținut

Medic român, mesaj dur pentru Halep: „Nu te mai da contaminată! Nu pune nimeni așa ceva în franzela dobrogeană”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simona Halep

Adrian Motoacă, medic specialist în Medicină Sportivă, a scris câteva rânduri dure despre situația Simonei Halep și, fără să dețină dovezi, o acuză pe sportivă de neglijență în scandalul care a șocat întreaga țară.

„Nu s-a informat, nu și-a ales calea singură , a fost sfătuită prost… alegând calea pierzaniei”, s-a arătat convins Adrian Motoacă.

Fostul medic de la Dinamo este ferm covins că Simona Halep pozează în victimă pentru a ieşi basma curată din acest scandal, scrie Sport.ro.

„Nu domnilor, nu doar Simona a greşit… greşiţi cu toții!

Societatea româneasca e concepută aşa. Am văzut nenumăratele dezbateri pe tema celor două probe antidopping , dar niciuna nu a ajuns la chintesența faptului.

Simona ca un ‘românaş neaoş’ a făcut ceea ce face fiecare dintre noi. Nu s-a informat, nu și-a ales calea singură, a fost sfătuită prost… alegând calea pierzaniei.

De ce Simona, la valoarea ei, nu are în staff un medic specialist de medicină sportivă şi are un ORL-ist ( nu sunt 100% sigur, dar se poate verifica)?

Medic român, mesaj dur pentru Halep

De ce Simona, în calitate de sportiv de top și de lot național nu trece pe la INMS (cum e normal pentru restul sportivilor de divizii naționale şi loturi naționale) să îşi faca vizitele medico-sportive, ci doar uneori să îşi ia vreo scutire medicală pentru „presupusele accidentări” (a se vedea doar cazul refuzului de a participa la lotul național în vederea pregătirii Olimpiadei) ?

De ce Simona, deși depistată consecutiv la două probe, refuză să pună capul în pământ ştiind că medicaţia respectivă se dă numai în cazuri medicale grave de anemii severe sau la pacientii cu insuficiența renală gravă (vezi de exemplu persoanele dializate) ?

Dragă Simo , substanța respectivă e un produs sintetic… Nu poate fi luat din aer, precum viroza, nici din mâncare sau băutură, că nu e nimeni nebun să pună aşa ceva scump şi rar în franzela dobrogeană sau în pufuleți ! Nu te mai da ‘contaminată’, că nu suntem într-un film prost apocaliptic!”, a transmis fostul medic dinamovist.

Simona a fost testată pozitiv la un control antidoping

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, fost număr 1 la nivel mondial, a fost testată pozitiv la un control antidoping, motiv pentru care a fost suspendată temporar din activitatea competiţională.

Anunţul a fost făcut de Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis, care precizează că sportiva a fost notificată încă din 7 octombrie.

Potrivit organismului internațional, testul a fost realizat în timpul turneului US Open din acest an, din august-septembrie, iar rezultatul a arătat că Simona Halep a folosit Roxadustat, un medicament inclus în acest an pe lista de substanțe interzise a Agenției Mondiale Antidoping.

Roxadustat este folosit în tratarea anemiei care apare în bolile renale cronice. Substanța favorizează producția de hemoglobină și ajută la îmbunătățirea respirației.

Instituția mai precizează că a analizat două probe prelevate pe durata competiției, ambele fiind pozitive.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel