Sari la conținut

Planta-minune care ajută organismul să se curețe de toxine. Un aliment potrivit pentru postul Paștelui

aliment de post
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente periculoase de post

Planta-minune care ajută organismul să se curețe toxinele. Un aliment potrivit pentru postul Paștelui

Oamenii care țin post ar trebui să mănânce variat și echilibrat. În acest fel, ei nu își vor pune în pericol sănătatea și nici nu se vor îngrășa.

Dr. Simona Carniciu, expert în boli metabolice și de nutriție, a oferit mai multe detalii cu privire la alimentele care trebuie consumate în perioada postului, dar și cele care fac rău organismului.

Ce aliment trebuie consumat în această perioadă

Un aliment pe care îl recomandă, însă, este leurda. Planta ajută organismul la detoxifiere.

„În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a mai spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie.

Beneficii leurdă

beneficii leurdă
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
  • Este un aliment bogat în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, calciu, fier și magneziu, care pot contribui la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății generale.
  • Leurdă este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative și la reducerea riscului de boli cronice.
  • Consumul regulat de leurdă poate ajuta la menținerea sănătății inimii, reducând nivelurile de colesterol și tensiune arterială și îmbunătățind circulația sângelui.
  • Leurda are și proprietăți antiinflamatorii, ceea ce o face utilă în reducerea inflamațiilor și a durerilor asociate cu afecțiuni precum artrita.
  • Este o sursă bună de fibre alimentare, care poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la menținerea unei greutăți sănătoase.
  • Consumul de leurdă poate ajuta la detoxifierea organismului și la eliminarea toxinelor din organism.
  • Leurda poate fi benefică și pentru sănătatea creierului, contribuind la îmbunătățirea funcției cognitive și la reducerea riscului de declin cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă.

Greșeală când ținem post

Dr. Simona Carniciu mai spune că este tentat pentru cei care țin post să înlocuiască alimentele de origine animală, cu înlocuitori. Totuși, despre aceste alimente, ea spune că sunt pline de aditivi.

„Greșeala atunci când ținem post este că vrem să ne săturăm cu bani puțini, iar acest lucru nu se poate. Este cea mai mare greşeală să credem asta. Ideea este că ar trebui să mâncăm alimente de calitate şi să nu mai punem accentul pe cantitate. Poate ne costă puţin mai mult, dar este important să facem acea menire adevărată a postului.

Ar trebui să fim mult mai atenți atunci când ajungem într-un supermarket. Putem fi tentaţi să căutăm tot felul de înlocuitori ai produselor animale, precum pateul vegetal, cârnaţii vegetali şi tot aşa. Cel mai important este că aceştia conţin o cantitatea mare de aditivi”, a mai spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie, potrivit EVZ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel