joi, martie 23, 2023

Combinația poate duce la sindromul serotoninei, care poate provoca moartea în cele mai grave cazuri.

Unii oameni se bazează pe anumite suplimente ca parte a rutinei lor zilnice. Suplimentele populare includ vitamine care sunt vitale pentru funcționarea organismului, cum ar fi vitamina B12 și vitamina D. Cu toate acestea, unele suplimente trebuie luate cu precauție.

Acesta este cazul l-triptofanului, un aminoacid esențial care nu este creat de organism.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...

Din acest motiv, trebuie să fie absorbit fie prin alimentație, fie prin suplimente, care pot fi găsite în majoritatea magazinelor naturiste.

Alimentele bogate în l-triptofan

  • Brânză și lapte
  • Pui și curcan
  • Carne roșie
  • Ouă
  • Pește
  • Semințe de floarea-soarelui și de dovleac
  • Alune.

L-triptofanul este necesar pentru a produce melatonină și serotonină.

Melatonina este importantă pentru reglarea ciclului de somn, în timp ce serotonina ajută la reglarea poftei de mâncare, a somnului, a dispoziției și a durerii.

Cu toate acestea, un expert a avertizat împotriva luării suplimentelor de l-triptofan alături de orice inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI).

Jessie Jones, antrenor personal și antrenor de nutriție la OriGym, a explicat: „L-triptofanul este precursorul natural al serotoninei, care ajută la reglarea stării de spirit și a somnului, ceea ce înseamnă, în esență, că creierul tău îl transformă în serotonină.

Te-ar mai interesa: Reţeta perfectă pentru curăţarea ficatului de toxi...

„Deoarece se transformă în serotonină în creier, poate fi foarte periculos să luați acest lucru cu orice antidepresive SSRI.

„Poate duce la ceea ce se numește „sindromul serotoninei”, care poate fi fatal, așa că vă sfătuim să evitați acest lucru dacă luați SSRI”.

Acest lucru a fost susținut de Medical News Today, care spune: „Deși acest lucru nu este comun, o persoană poate experimenta sindromul serotoninei dacă ia mai multe medicamente pentru depresie sau anxietate în același timp.

Te-ar mai interesa: 15 riscuri medicale şi efecte toxice ale consumulu...

„Deși rar, sindromul serotoninei este cel mai probabil să apară atunci când o persoană ia un supliment de l-triptofan cu medicamente care modifică nivelul de serotonină, cum ar fi antidepresivele.”

Photo by Laurynas Mereckas on Unsplash

Sindromul serotoninei

Potrivit Clinicii Mayo, sindromul serotoninic este o „reacție medicamentoasă gravă”.

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

Clinica spune: „Este cauzată de medicamente care cresc nivelul ridicat de serotonină în organism.

„Sindromul serotoninei poate apărea atunci când creșteți doza anumitor medicamente sau începeți să luați un medicament nou.

„Este cel mai adesea cauzat de combinarea medicamentelor care conțin serotonină, cum ar fi un medicament pentru migrene și un antidepresiv.

” Unele medicamente ilicite și suplimente alimentare sunt asociate cu sindromul serotoninei.

Te-ar mai interesa: Primul semn care anunţă cancerul de colon. Mergi d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private