Sari la conținut

Medicamentul care NU trebuie luat niciodată după ureche! O femei a murit înainte de nunta fiicei ei

ozempic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
a decedat după ce a luat ozempic

Din ce în ce mai mulți oameni și-au pierdut viața din cauza unui medicament intens promovat pe internet. din dorința de a slăbi, o femeie a decedat la câteva luni după ce a luat medicamentul.

Dorința de a fi mai slabă până la cel mai important eveniment al fiicei sale, Trish Webster, în vârstă de 56 de ani, a a murit după ce a luat Ozempic, un medicament pentru slăbit intens promovat pe internet.

Medicamentul care nu trebuie luat fără prescripție medicală

Trish Webster  a vrut să dea jos câteva kilograme înainte de nuntă și a luat medicamentul respectiv, pentru care este emisă alertă în întreaga lume. După ce a luat Ozempic, femeia a slăbit 15 kilograme în cinci luni, dar starea ei de sănătate a început să se degradeze rapid, potrivit New York Post.

ozempic
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

În 16 ianuarie, cu doar câteva luni înainte de nunta fiicei sale, soțul lui Webster a găsit-o căzută, în timp ce din gură i se scurgea un lichid maroniu. Bărbatul a povestit că și-a dat seama că femeia nu respira și a început manevre de resuscitare. În ciuda eforturilor lui, Trish Webster a murit în acea noapte.

S-a stabilit că decesul a fost cauzat de o boală gastro-intestinală acută. „Dacă am fi știut ce urma să se întâmple, nu ar mai fi luat acest medicament. N-am crezut niciodată că poți muri din cauza asta”, a spus soțul îndurerat. Deși oficial moartea lui Webster nu a fost legată de folosirea Ozempic și Saxenda, soțul ei dă vina pe aceste medicamente.

Deși destinat diabeticilor, medicamentul a devenit un adevărat star pe rețelele sociale. Este promovat de cei care spun că datorită lui au reușit să slăbească foarte mult, pentru că reduce considerabil apetitul. Mulți dintre internauți s-au filmat, și au postat apoi imaginile pe internet, în timp ce își injectează medicamentul.

Amintim că producătorul Ozempic Novo Nordisk este dat în judecată în SUA pe motiv că medicamentul poate provoca probleme gastro-intestinale severe, cum ar fi „paralizia stomacală”, care pot duce la deces.

 

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: