Sari la conținut

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

alimentație
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Digesta

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Piețele și magazinele sunt aglomerate de cumpărători care își procură acum cele necesare pentru prepararea mâncărurilor de Paști. În acest context, medicii atrag atenția că digestia va fi pusă la grea încercare. Potrivit acestora, multe dintre alimentele tradiționale ouăle, drobul, carnea de miel și cozonacul sunt greu digerabile.

Din acest motiv, nutriționiștii recomandă să cumpărăm pentru masa de sărbători cât mai multe legume cu frunze verzi și alimente bogate în fibre, potrivit RRA .

Lygia Alexandrescu, despre alimentație în această perioadă

lygia alexandrescu, expert în nutritie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Perioadele de sărbători abundă în alimente bogate în grăsimi, la care se adaugă dulciurile și alcoolul. Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Lygia Alexandrescu, spune de ce este bine să avem grijă la alimentație în această perioadă, indiferent dacă am ținut post sau nu.

„În general persoanele care au ținut toată perioada de șase săptămâni, plus săptămâna mare de șapte săptămâni de post, sunt puse la grea încercare, voința lor de fapt e pusă la grea încercare, fiecare vrea să guste din toate bunătățile specifice acestei perioade.

Într-adevăr, pe masa românilor se regăsește drobul, se regăsește carnea de miel, ouăle cozonacul, toate acestea sunt alimente foarte bogate în proteine și după șapte săptămâni de reținere de la proteine de natură animală, lucrurile pot escalada în tot felul de complicații și în special de natură digestivă, dacă nu avem grijă și nu suntem moderați.

Vestea bună este însă că totuși avem o grămadă de legume cu frunze verzi care au multă clorofilă și proteina poate fi digerată mai ușor. Constipația poate fi evitată, iar dacă este să începem să mâncăm în dimineața de Paște, vom începe cu oul pe care îl consumăm de obicei, dar cu multă-multă verdeață și chiar și o bucățică de pâine undeva la 30 de grame de pâine cu secară să avem fibre”, conchide Lygia Alexandrescu.
.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel