sâmbătă, decembrie 4, 2021

Antibiotice. Specialiștii atrag din nou atenția asupra riscurilor pe care le implică folosirea în exces a antibioticelor în cadrul săptămânii mondiale a conștientizării privind consumul acestui tip de medicamente.

Ultimele date disponibile indică România în top trei la nivel european în privința impactului pe care îl au infecțiile produse de bacterii rezistente la antibiotice, efect al utilizării excesive.

Te-ar mai interesa: Alimente bune pentru circulație. Ajută la prevenir...

Antibioticele în cazul Covid pot avea consecințe negative

Rezistența la antimicrobian apare atunci când bacteriile, virusurile, ciupercile și paraziții se modifică în timp și nu mai răspund la medicamente. Acest lucru face ca infecțiile să fie mai greu de tratat și crește riscul de răspândire a bolilor, a formelor severe de boală și riscul de deces. Profesor doctor Gabriel Popescu de la Institutul “Matei Balș” a explicat ce se poate face.

”În primul rând, să vedem care este acest nivel al rezistenţei şi cum evoluează. Pasul următor ar fi să vedem ce anume determină acest nivel ridicat al rezistenţei şi dacă ştim vom putea să definim şi măsuri pentru a readuce eficiența unor antibiotice.

Te-ar mai interesa: Testare Covid ar urma să fie gratuită la medicul d...

Ceea ce s-a văzut în statele care au vrut să controleze această problemă este că reducerea consumului de antibiotice din câteva clase ar putea să scadă foarte mult numărul de cazuri de infecţie clostridium,” a explicat prof. dr. Gabriel Popescu, pentru Rador. 

Medicul a adăugat că antibioticele nu se utilizează în tratamentul virozelor și că administrarea acestora la pacienții cu COVID-19 reprezintă de multe ori un abuz cu consecințe asupra bolnavului.

Te-ar mai interesa: Unul dintre cele mai puternice remedii naturale pe...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri