Sari la conținut

Medicii au crezut că o femeie de 23 de ani este însărcinată, însă era vorba de cancer

simptome infarct
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
semne infarct miocardic

Când Emma Colledge a devenit atât de balonată încât simțea că are un „pepene verde” în stomac, medicii au crezut inițial că este însărcinată. Dar tânăra de 23 de ani de atunci a făcut mai multe teste de sarcină care au ieșit negative.

În timp ce aștepta o programare la spital, ea a simțit dureri atât de puternice încât a mers la Urgențe, unde a aflat adevărul șocant.

Vorbind pentru Chronicle Live, tânăra a explicat cum simptomele ei au început cu șase luni înainte de acest calvar.

A crezut că suferă de colon iritabil

Emma, acum în vârstă de 24 de ani, a declarat: „Am fost foarte afectată: „Am început un nou loc de muncă într-o închisoare în luna martie și făceam cursuri de formare în domeniul contenției.

„Stăteam întinsă pe podea și mi s-a părut că simt o minge în burtă. Mă simțeam de parcă stăteam pe un pepene. Apoi am început să merg mai des la toaletă.

„Mă gândeam că poate nu este vorba de sindromul de intestin iritabil, ci de altceva, cum ar fi consumul de multă mâncare sărată.

„Știu că oamenii spun să nu cauți pe Google, dar când am căutat pe Google simptomele mele scria mai mereu că cancerul ovarian se întâlnește mai ales la persoanele cu vârste de peste 50 de ani.

„Chiar dacă aveam simptomele, am crezut că este vorba de IBS – chiar și medicii îmi spuneau că ar putea fi asta.”

Emma, din Durham, a spus că a devenit atât de balonată încât medicii i-au spus că arată ca și cum ar fi fost însărcinată.

Ea știa că nu era și a făcut teste de sarcină care au arătat că nu era.

Ecografie a dezvăluit un chist imens

În septembrie 2022, a fost trimisă la Spitalul Regina Elisabeta din Gateshead.

Dar, în timp ce aștepta o programare, durerea a devenit atât de puternică încât a mers la Urgențe – și acolo o ecografie a dezvăluit un chist imens.

„La început, au crezut că este doar un chist, dar apoi medicii i-au cerut mamei mele să vină pentru că au apărut niște complicații la tomografie”, și-a amintit Emma.

„Când medicii au făcut tomografia, au văzut tot cancerul.

„Se răspândise în stomac și în mucoasa stomacului. Chistul era atât de mare încât nu mai puteau să vadă nimic altceva pentru că începuse să-mi strivească rinichii. Credeam că sunt prea tânără pentru a avea cancer ovarian. Nu este ceva obișnuit. Dar a fost.

„O să mor?”

„Doctorii m-au așezat într-o cameră, iar prima mea întrebare a fost: „O să mor?” și mi-au spus că nu. Mama mea a început să plângă. Și eu plângeam, dar apoi am liniștit-o.”

Emmei i s-a îndepărtat chistul și un ovar în timpul unei operații de cinci ore și jumătate.

Aceasta a fost urmată de o intervenție chirurgicală de nouă ore și jumătate pentru efectuarea unei histerectomii complete, împreună cu îndepărtarea apendicelui, a splinei și a unei părți din intestin. I s-a pus o stoma temporară.

Emma a adăugat: „Faptul că am văzut cicatricile și capsele de la operație m-a afectat la început, dar acum nu-mi mai pasă. Arată prin ce am trecut.

„La câteva zile după operație, i-am surprins pe doctori că m-am ridicat și mă plimbam – eram hotărâtă să-mi recapăt viața.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel