vineri, iunie 9, 2023

Medicii au încremenit dupa ce i-au scos asta din burta! Avea 42 de kilograme, era uriașă

Medicii de la clinica Mangiagalli a Policlinicii din Milano au încremenit în momentul în care au descoperit ce era în burta unei femei care a venit cu dureri.

Femeia s-a îngrășat 42 de kilograme. Motivul?

Femeia, în vârstă de 49 de ani, a luat foarte mult în greutate, de la78 la 120 de kilograme. Era imposibil să mai respire și se deplasa cu mare dificultate.

medici

„Nu am avut niciodată dureri până nu am început să respir și să merg cu mare dificultate”, a povestit femeia.

Când situația a început să se agraveze, femeia a fost supusă unui control ginecologic și a aflat cauza. Două clinici i-au spus imediat că este inoperabilă.

Operația a durat patru ore

A fost operată la Mangiagalli, unde operația complexă de extirpare a tumorii gigantice a durat patru ore. După operație, femeia s-a întors acasă, unde își va continua controalele pentru patologia ei, potrivit gds.ro.

Tumora de 42 kg

Medicii i-au extirpat ovarul drept, care crescuse necontrolat din cauza tumorii, dar şi reconstrucţia peretelui abdominal, care trebuise să se adapteze la o masă atât de voluminoasă.

Tumora, împreună cu anexele ei, cântărea aproximativ 42 kg. Pacienta a făcut față foarte bine operației și a fost externată sănătoasă.

Femeia și-a exprimat toată fericirea pentru reușita operației.

„Când m-am trezit după operație, nu mi-a venit să cred. Am fost încântat și foarte recunoscător”.

Un caz similar. Un bărbat a avut o tumoră gigant, care a apărut la nivelul unei vene şi s-a extins la alte 5, la un bărbat în vârstă de 71 de ani, anunță RRA.

Acesta locuieşte în SUA de mai bine de 30 de ani, unde medicii au refuzat să-l opereze, alternativa oferită de ei fiind includerea într-un studiu de cercetare faza întâi.

Tumoarea gigant invadase aproape jumătate din sistemul circulator periferic al pacientului şi a fost extirpată în totalitate, la Spitalul „Angiomedica”, din România.

Tumoarea a apărut la nivelul unei singure vene

„L-am operat şi am găsit o formaţiune tumorală intravasculară, deci era în interiorul vasului de sânge, şi anume în interiorul venelor de la nivelul piciorului, de la nivelul membrului pelvin drept.

Era o tumoră mare de circa 10/15 cm, circuitul venos era întrerupt complet”, a declarat Mircea Pătruţ, prof.dr., coordonatorul echipei medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private